ΤΟΠΙΚΑ

«Κρυφτούλι» ρομά με τη Δημοτική Αστυνομία στον Βόλο

κρυφτούλι-ρομά-με-τη-δημοτική-αστυν-891648

Τη γάτα με το ποντίκι… παίζουν Δημοτική Αστυνομία και Ρομά από άλλες περιοχές της χώρας, που ξεκαλοκαιριάζουν στον Βόλο, στήνοντας τσαντίρια στο πάρκο Αναύρου και μπαίνοντας «σφήνα» στις λαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιούνται παράνομα, προκαλώντας διαμαρτυρίες από νόμιμους πωλητές. Δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου αποσπώνται για να «κυνηγούν» πότε από το ένα και πότε από το άλλο σημείο, ομάδες Ρομά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η αστυνόμευση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, οι οποίες χθες το μεσημέρι λειτουργούσαν με μία λωρίδα κυκλοφορίας, λόγω των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων.

Από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας απασχολούνται σχεδόν καθημερινά με την απομάκρυνση ομάδων Ρομά που στήνουν το… εξοχικό τους στο πάρκο Αναύρου, προκαλώντας διαμαρτυρίες μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών για το σκηνικό που δημιουργούν, τα σκουπίδια που αφήνουν αλλά και τις ανθρώπινες ακαθαρσίες. Πρόκειται για ομάδες από την Πελοπόννησο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με παράνομους πάγκους και στις λαϊκές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις νόμιμων εμπόρων.

«Τους απομακρύνουμε από το ένα σημείο και δεχόμαστε διαμαρτυρίες από άλλο. Προχθές τους απομακρύναμε από τον Αναυρο και μετά από λίγο δεχθήκαμε καταγγελία ότι βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Παίζουμε… κρυφτό», αναφέρει η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία όπως εξηγεί με αυτόν τον τρόπο αποσπώνται δυνάμεις της υπηρεσίας από το πραγματικό τους έργο.

Αυτή η περίοδος, είναι περίοδος καλοκαιρινών αδειών και αυτό σημαίνει ότι το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας δυσκολεύει. Χθες, η υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε συνολικά 18 καταγγελίες πολιτών σε βάρος συμπολιτών τους για διάφορες υποθέσεις αλλά και για τη βεβαίωση γνήσιων υπογραφής κατ’ οίκον σε ανάπηρους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Με μόλις τέσσερα άτομα στην πρωινή βάρδια, τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου έμειναν ακάλυπτα και το μεσημέρι, στους δρόμους επικρατούσε το απόλυτο χάος.

Η Ιωλκού, από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας και μέχρι τη Δημητριάδος λειτουργούσε με μόλις ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Το αριστερό τμήμα του δρόμου είναι μόνιμα κατειλημμένο από παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ ενώ ολόκληρη η αριστερή λωρίδα είχε αποκλειστεί από φορτηγά που επιχειρούσαν φορτοεκφορτώσεις και αυτοκίνητα που σταματούσαν από πίσω βάζοντας alarm και τους οδηγούς να κάνουν ανενόχλητοι τις αγορές τους.

Παράνομα παρκαρισμένα οχήματα τόσο σε Ιάσονος όσο και σε Δημητριάδος, δυσκόλευαν επίσης την ομαλή ροή της κυκλοφορίας σε ώρες αιχμής στο κέντρο της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου