Αλ. Μεϊκόπουλος: Στο πλευρό του Ιππόκαμπου για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-04, 19:48:29
Αλ. Μεϊκόπουλος: Στο πλευρό του Ιππόκαμπου για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το αίτημα του Σωματείου Κινητικά Ανάπηρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» για τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), ώστε να παρέχεται σε όσα μέλη του Σωματείου έχουν ανάγκη η δυνατότητα διαμονής, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης & εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης, στήριξε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας την άμεση συνδρομή του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το Σωματείο Κινητικά Ανάπηρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» ιδρύθηκε στο Βόλο το 2009 και στόχος του είναι η διαμόρφωση μιας πόλης φιλικής προς τους ανθρώπους με αναπηρία. Το Σωματείο έχει ήδη ιδρύσει και λειτουργεί για τα μέλη του, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, στα πλαίσια της οποίας διαμορφώνονται δράσεις διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων και κινητική αναπηρία.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Σωματείου ενημερώθηκε ότι αίτημα του Σωματείου αποτελεί η λειτουργία, στα πλαίσια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με σκοπό να παρέχεται σε όσα μέλη του Σωματείου έχουν ανάγκη η δυνατότητα εξειδικευμένης φροντίδας και υποστήριξης.

«Δεδομένου του γεγονότος, ότι με το πέρας των χρόνων πολλοί συμπολίτες με κινητική αναπηρία μένουν μόνοι, χωρίς οικογένεια και χωρίς τη δυνατότητα παροχής εξειδικευμένης δωρεάν φροντίδας, το Σωματείο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» ζητά την έμπρακτη ενίσχυση της πολιτείας, ώστε να λειτουργήσει στη πόλη μία τέτοια δομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η αρωγή της πολιτείας μέσω της εξεύρεσης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι αναγκαία, ώστε να διαμορφωθεί στην περιοχή της Μαγνησίας μία υποδομής κατάλληλη από την πλευρά του προσωπικού, όσο και του απαραίτητου εξοπλισμού, για να στηρίξει αποτελεσματικά τους φιλοξενούμενους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=