Χασισοφυτείες-μαμούθ στην Αγιά

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-04, 17:36:15
Χασισοφυτείες-μαμούθ στην Αγιά

 

 

Αστυνομικοί στη Λάρισα ανακάλυψαν φυτείες-μαμούθ με πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε χωριό της περιοχής Αγιάς, συλλαμβάνοντας μάλιστα και ένα άτομο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγος, Αστέριος Μαντζιώκας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, «οργανωτής» της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξακριβώθηκαν ως μέλη της ομάδας ακόμη τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών.

Εντοπίσθηκαν 3 φυτείες, οι οποίες εκτείνονταν σε τρία διαζώματα, δασικής έκτασης περίπου 7 στρεμμάτων, με πάνω από 2.100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν άνω των 22 κιλών κάνναβης, σε φούντα, διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης, χρηματικό ποσό και άλλα.

Ως προς τις καλλιεργητικές πράξεις των δραστών, χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης, ενώ για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, επιτηρούσαν τις «φυτείες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες θα διοχέτευαν στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται τουλάχιστον σε 5 τόνους, αξίας πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, υπό την εποπτεία και άμεση καθοδήγηση του 30χρονου, οι δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις «φυτείες». Παράλληλα, διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα – σκηνές εντός των «φυτειών», από όπου ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

Η διάταξη των φυτειών στον περιβάλλοντα χώρο είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη κι από αέρος να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, αφού στα σημεία που είχε γίνει η φύτευση των δενδρυλλίων κάνναβης είχαν αφεθεί ενδιάμεσα δένδρα, που εξασφάλιζαν «φυσική κάλυψη».

Οι «διαδικασίες καλλιέργειας» περιελάμβαναν οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών, χρήση γεωργικών λιπασμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες, ενώ οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο – ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου μετά από κατάλληλο διαχωρισμό να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης.

Στα παραπήγματα βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους δράστες να διαβιούν εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της αδυναμίας προσέγγισης οχημάτων στο χώρο εξαιτίας του απόκρημνου εδάφους, η μεταφορά των δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκε από μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=