ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η ημερίδα στον Πλατανιά Πηλίου

με-επιτυχία-η-ημερίδα-στον-πλατανιά-πη-853444

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος , «ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ- ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Ημερίδα είχε τίτλο «Αρχαίες ΑΦΕΤΕΣ – σημερινός ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ νοτίου Πηλίου: «Με λογισμό και μ ̉ όνειρο» και έγινε στις 23-7-2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 μ.μ. στην παραλία, του Τουριστικού Περιπτέρου Πλατανιά.

Ομιλητές ήταν ο ιστορικός ερευνητής και φιλόλογος κος Θεοδώρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, ο κος Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και η φιλόλογος κα Τάνια Τσιούπη.

Παρουσιάστηκε μια ιδιότυπη επισκόπηση της ιστορίας του Πλατανιά, βασισμένη σε αφηγήσεις, στοίχους, κείμενα, φωτογραφικά ενθυμήματα ντόπιων και φίλων, αλλά και δημόσια έγγραφα, βιβλιογραφία και διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης. Ξεκινώντας από τις αρχαίες Αφέτες, μέσα από ένα γοητευτικό οδοιπορικό – καλειδοσκόπιο αναμνήσεων και νοσταλγίας μέσα στο χρόνο, φτάσαμε στον σημερινό Πλατανιά.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κα Κολινδρίνη που μας τίμησε με την παρουσία της, την κα Χρυσοβελώνη, τον Αντιδήμαρχο κο Μαμμά και άλλους υπηρεσιακούς και δημοτικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στις εργασίες της ημερίδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου