ΤΟΠΙΚΑ

Πιέσεις για φορολογικές μέσω Fuel Pass 2

πιέσεις-για-φορολογικές-μέσω-fuel-pass-2-853490

Εκτός taxisnet εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες φορολογικές δηλώσεις και στη Μαγνησία. Συνολικά, στη χώρα έχουν υποβληθεί περίπου 5,5 εκατ. Ε1, κάτι που σημαίνει ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 900.000 ακόμη φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως 30 Αυγούστου, οπότε και εκπνέει η παράταση που δόθηκε.

Την επίσπευση της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων στη Μαγνησία σηματοδοτεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες προκειμένου να λάβουν το Fuel Pass 2. Σημειώνεται ότι για την λήψη του επιδόματος για τα καύσιμα απαιτείται να έχει κατατεθεί φορολογική δήλωση, καθώς οι δικαιούχοι προκύπτουν με βάση τα εισοδήματα του 2021.

«Ως λογιστές είχαμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τέλος Σεπτεμβρίου. Μας έδωσαν παράταση έως τέλος Αυγούστου, αλλά μπαίνουν… τρικλοποδιές, όπως το Fuel Pass, για το οποίο μπορεί να κάνει κανείς αίτηση μόνο εφόσον έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, σε αντίθετη περίπτωση απορρίπτεται αυτομάτως από το σύστημα. Φυσικά πρόσωπα πιέζουν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με αποτέλεσμα, λόγω του όγκου της δουλειάς να ερχόμαστε σε ρήξη με πελάτες μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Αποστόλης Πολυγερινός.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυγερινό, αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, λόγω προβλημάτων στην άντληση και διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας My Data για τους επαγγελματίες, αλλά και λόγω του όγκου της δουλειάς για τις συμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στον χώρο του επισιτισμού.

Σημειώνεται ότι, η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αφορά και τις τροποποιητικές δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν χωρίς την επιβολή προστίμου. Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης γίνεται νέα εκκαθάριση και εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό σημείωμα, με βάση την οριστική φορολογική δήλωση.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία, το 50% και πλέον των δηλώσεων είναι μηδενικές, περίπου το 30% είναι χρεωστικές, κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο και σχεδόν το 15% είναι πιστωτικές, οι φορολογούμενοι δηλαδή, θα λάβουν επιστροφή.

Τα ποσά του Fuel Pass 2

για τη Μαγνησία

Από χθες, η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Αυγούστου προκειμένου να δηλώσουν ότι επιθυμούν να λάβουν Fuel Pass 2 για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για την περίπτωση της Μαγνησίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων λαμβάνουν 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων 60 ευρώ. Αν επιλέξουν κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα ποσά διαμορφώνονται σε 65 και 45 ευρώ αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, λαμβάνουν επίδομα 100 ευρώ για οχήματα και 70 ευρώ για μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα εφόσον κάνουν χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και 85 και 55 ευρώ αντίστοιχα για κατάθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου