ΤΟΠΙΚΑ

Στην ειδική έκδοση του ΟΠΕΚ ο Βόλος και το πρότζεκτ «ΑΡΓΩ»

στην-ειδική-έκδοση-του-οπεκ-ο-βόλος-και-853748

Στην ειδική έκδοση – αφιέρωμα του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), περιλαμβάνεται ο Βόλος, ως πύλη οικονομικής ανάπτυξης και ενεργειακής σταθερότητας για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Οπως επισημαίνεται στην ειδική έκδοση, μετά την επιτυχημένη αποστολή του ΟΠΕΚ στην Αθήνα, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της εταιρείας Mediterranean Gas S.A. που έχει αναλάβει την υλοποίηση του τερματικού σταθμού ΑΡΓΩ, και την προσωπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναγνωρίστηκε ότι η εν λόγω επένδυση θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση των πηγών της χώρας, ενώ επίσης θα αυξήσει σημαντικά τις διασυνοριακές συναλλαγές με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Ο κίνδυνος πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία είναι ορατός. Σε περίπτωση ολικής αποκοπής της ροής φυσικού αερίου τότε τα κράτη-μέλη της Ευρώπης έχουν πρόβλημα, εκτός αυτών που διαθέτουν εγκαταστάσεις υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου και αεριοποίησης. Η Ελλάδα χρειάζεται υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως και στο σύνολό της η Ευρώπη, ώστε να αισθάνεται ασφαλής απέναντι στις ενεργειακές προκλήσεις και στις διασυνοριακές γεωγραφικές και πολιτικές διενέξεις», αναφέρεται.

Και η ειδική έκδοση συνεχίζει: «Η περιοχή του Βόλου, στρατηγικό σημείο αναφοράς στη μέση ακριβώς του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου μπορεί να αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο για την Ελλάδα, την Ανατολική Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ο Βόλος και ο τερματικός σταθμός εισαγωγής και αεριοποίησης φυσικού αερίου θα δώσουν άμεση ώθηση και θα συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια, αυτοτέλεια, ενεργειακή διαφοροποίηση και βιομηχανική ανάπτυξη της Κεντρικής Ελλάδας, με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη του συστήματος τροφοδοσίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο για την απευθείας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα καλύψει τις άμεσες βιομηχανικές και εμπορικές ανάγκες σε ευρύτερο γεωγραφικό πλάτος, με πολύπλευρες θετικές οικονομικές επιπτώσεις για τον πολίτη της Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου