ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο θα γίνει τελικά η συναυλία της Εστουδιαντίνας

στο-βόλο-θα-γίνει-τελικά-η-συναυλία-της-853755

Στο χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Βόλου, στο θεατράκι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία της Εστουδιαντίνας, στις 29 Αυγούστου 2022.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί με την ακύρωση «με εντολή από ψηλά» από το Δήμο Βόλου, η συναυλία θα γίνει τελικά στο Βόλο – και όχι στη Λάρισα- στο θεατράκι της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίον του Άρεως.

Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας κλείνει φέτος 25 χρόνια δημιουργίας και συμβολικά στα χνάρια των σπουδαίων ορχηστρών της Σμύρνης θα συναντηθεί στην ιστορική επέτειο της Σμύρνης με τους ερμηνευτές Παντελή Θαλασσινό, Γιάννη Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού μέσα από τον λόγο των ποιητών και των στιχουργών που μίλησαν και μιλούν για την Σμύρνη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Κωνσταντίνο Καβάφη, Κωστή Παλαμά και τους νεότερους Κώστα Καρτελιά, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ισαάκ Σούση, Θωμά Κοροβίνη και Πόλυ Κυριάκου. Το έργο Γη της Ιωνίας, που μέρος του θα ακουστεί στο πρώτο μέρος της συναυλίας σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, είναι παραγωγή της πολιτιστικής Εστίας Ίωνες Μαγνησίας, σε επιμέλεια Θωμά Κοροβίνη και στην έκδοση συμμετέχουν οι σημαντικότεροι Έλληνες ερμηνευτές κάθε γενιάς του τραγουδιού. Αποσπάσματα από τα κείμενα του έργου, θα διαβάσει στη διάρκεια της συναυλίας η σκηνοθέτρια, ηθοποιός και σεναριογράφος Μιμή Ντενίση.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία του Παντελή Θαλασσινού και τραγούδια από την παράδοση της Σμύρνης και των σπουδαίων συνθετών της, με έμπνευση τον έρωτα, που είτε γράφτηκαν στη Σμύρνη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είτε αργότερα από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα (Τούντας, Περιστέρης, Βαγγέλης Παπάζογλου κ.α). Μια συλλογή αγαπημένων τραγουδιών με το μοναδικό ηχόχρωμα της Εστουδιαντίνας και τις ερμηνείες της Ασπασίας Στρατηγού και του Γιάννη Διονυσίου, που θα ζωντανέψουν φωτεινά στοιχειά, μυρωδιές και θαμμένες μνήμες από γεννησιμιού μας. Αναπολώντας μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια αλλά παραμένει ζωντανή στα χείλη και στις καρδιές όλου του ελληνικού λαού. Συμμετέχει η χορωδία Ρυθμός. Χορεύει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Ανδρέας Κατσιγιάννης / Καλλιτεχνική Διεύθυνση-Σαντούρι

Κυριάκος Γκουβέντας / Βιολί

Χρήστος Δασκαλόπουλος / Βιολί

Σωτήρης Μαργώνης / Βιολί

Δήμος Βουγιούκας / Ακορντεόν

Σταύρος Κουσκουρίδας / Κλαρίνο

Κώστας Γεδίκης / Μπουζούκι – Λάφτα – Λαούτο

Απόστολος Βαλαρούτσος / Κιθάρα

Κώστας Κωνσταντίνου/ Κοντραμπάσο

Φίλιππος Ρέτσιος / Πιάνο

Δημήτρης Γκαβαρδίνας / Κρουστά

Ανδρέας Παπάς / Κρουστά

Διεύθυνση Χορωδίας / Νίκος Χιώτογλου

Ηχοληψία / Νίκος Δελιστάθης-Τάσος Κουλούρης-Ευτύχης Γιαννακούρας

Φωτισμοί / Χάρης ΚεχαΪδης

Estoudiantina neas Ionias

Aspasia Stratigou

Pantelis Thalassinos

ΣταυροςΚουσκουριδας

Yiannis Dionysiou

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου