«Οι τομείς ΕΚΑΒ υπεύθυνοι να βγάζουν το πρόγραμμα οδηγών»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-04, 10:09:42
«Οι τομείς ΕΚΑΒ υπεύθυνοι να βγάζουν το πρόγραμμα οδηγών»

Το μπαλάκι στους τομείς ΕΚΑΒ πετά ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης για τα κενά… σε οδηγούς ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας, απαντώντας στα δημοσιεύματα που αφορούν στη «μη κάλυψη βάρδιας» πληρωμάτων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας.

Την ώρα που οι πολίτες των κέντρων υγείας της περιφέρειας στον νομό υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία και όποτε δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου και προκύψει πρόβλημα οι διακομιδές γίνονται με ιδιωτικά οχήματα, ο κ. Σερέτης παραπέμπει μέσω της απάντησής του… στις οδηγίες που έχει δώσει ο ίδιος για τη σύνταξη των προγραμμάτων στα παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη «μη κάλυψη βάρδιας» πληρωμάτων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας και στο ότι η 5η ΥΠΕ «έχει γυρίσει την πλάτη στη Μαγνησία», δημοσιεύθηκε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ η εξής ανακοίνωση:

Μετά τα από 10.07.2021 και 12.07 2021 ηλεκτρονικά μηνύματα καθώς και το αριθμ. πρωτ. 77123/17.09.2021 έγγραφο του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς μας και προς τα παραρτήματα ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας δίνονται σαφείς οδηγίες ως προς τη σύνταξη προγραμμάτων οδηγών, πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

 

Σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες τα προγράμματα καταρτίζονται από τα παραρτήματα και τους τομείς του ΕΚΑΒ στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η επιχειρησιακή λειτουργία των ασθενοφόρων αυτών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας για την καλύτερη διαχείριση των εκτάκτων περιστατικών.

Οσον αφορά τα τελευταία περιστατικά που έχρηζαν διακομιδής αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα ιατρική φροντίδα και εκλήθη το ΕΚΑΒ το οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε για τη διακομιδή του ασθενούς».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=