ΤΟΠΙΚΑ

Είκοσι ασθενείς στην κλινική covid στο Αχιλλοπούλειο, σε επιφυλακή οι γιατροί

είκοσι-ασθενείς-στην-κλινική-covid-στο-αχι-853858

Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ, παρά την αργή αποκλιμάκωση της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κρούσματα Covid να υποχωρούν σταδιακά. Οι νέες εισαγωγές ασθενών στο Αχιλλοπούλειο αυξήθηκαν κατά 10% από τον περασμένο Ιούνιο, ευτυχώς στις απλές κλίνες Covid.

«Ανάσα ανακούφισης», ωστόσο, δεν θα πάρει το σύστημα Υγείας πριν από τα τέλη Αυγούστου, όπως εκτιμούν οι γιατροί και αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, επιβεβαιώνοντας ευρεία διασπορά στον γενικό πληθυσμό.

«Αν κυλήσουν όλα καλά και δεν έχουμε ανατροπές στη διάρκεια του Αυγούστου, νομίζω ότι μετά τις 20 με 25 Αυγούστου θα έχουμε μια σχετική ύφεση», εκτίμησε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Αχιλλοπούλειο, Ηλίας Καραμέτος.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ένας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ covid.

Η διαφορά στο κύμα αυτό σε σύγκριση με το προηγούμενο της Ομικρον, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι πως οι ασθενείς παραμένουν πολλές μέρες στο νοσοκομείο. Αυτό σχετίζεται κυρίως με το προφίλ των ασθενών. Είναι όλοι άνω των 85 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία η λοίμωξη Covid οξύνει ακόμη περισσότερο.

«Αυτοί που εισάγονται είναι υπερήλικες με πάρα πολλά υποκείμενα, που κατά κανόνα εισάγονται λόγω υποτροπιασμού των συνοδών νοσημάτων από τη μόλυνση και όχι από τις πνευμονίες που προκαλεί ο κορονοϊός», σημείωσε ο κ. Καραμέτος.

«Επίσης είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος γιατί υπάρχουν οι καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ την όλη κατάσταση. Είναι πράγματα που πολύ δύσκολα τα ισορροπείς», σχολίασε ο ίδιος.

Που θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022:

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων οι δωρεάν έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου