ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Με την απαιτούμενη απαρτία οι αποφάσεις

δημοσ-βολου-με-την-απαιτούμενη-απαρτί-851206

Με απόλυτη πλειοψηφία 18 ψήφων υπέρ, όπως ορίζει ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία -11 ψήφοι κατά και ένα λευκό- τη λήψη των δύο δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό (ΚΟΔΒ) και την Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση (ΔΗΤΕΒ), ύψους 500.000 ευρώ και 600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία κρίθηκε αναγκαία, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση η δανειοδότηση είχε εγκριθεί με ψήφους 16 υπέρ και 11 κατά σε σύνολο 30 δημοτικών συμβούλων, γεγονός που δεν επέτρεπε βάσει του νόμου τη λήψη του δανείου, καθώς ο Δήμος ουσιαστικά είναι εγγυητής, κάτι που είχε επισημάνει η μείζονα αντιπολίτευση.

Στη χθεσινή ολιγόλεπτη συνεδρίαση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ε. Παπαστεργίου έκανε λόγο για ”τυπική διαδικασία” που δεν αλλάζει την ουσία της απόφασης η οποία ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο κ. Π. Μαρκάκης και ο κ. Κ. Μήτρου έθεσαν θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σε τόσο σοβαρά θέματα η δημοτική πλειοψηφία να φροντίζει να είναι “παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση“.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, εξηγώντας ότι από την ψηφοφορία της πρώτης συνεδρίασης απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι απολύτως δικαιολογημένα, διότι προέκυψαν έκτακτες ανάγκες και έπρεπε να αποχωρήσουν υποχρεωτικά πριν τη λήξη συζήτησης και ζήτησε από την αντιπολίτευση να “μη μιλάει για ανευθυνότητα ελαφρά την καρδία…”
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Μήτρου απάντησε ότι ποτέ δεν μίλησε για ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής, αλλά αντιθέτως επισήμανε την υπευθυνότητα της δικής του παράταξης, που εξαρχής προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία για να εγκριθούν τα δάνεια και ζήτησε τα θέματα να έρχονται προετοιμασμένα για να μην ανακύπτουν θέματα νομιμότητας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Αντ. Παππάς επέρριψε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι τα χρέη είναι πολλά και ότι δεν θα έπρεπε να επαίρεται ο κ. Μήτρου για καλή διαχείριση των οικονομικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου