ΤΟΠΙΚΑ

Το απόλυτο δράμα ζει 55χρονη Βολιώτισσα

το-απόλυτο-δράμα-ζει-55χρονη-βολιώτισσα-853911

Το απόλυτο δράμα ζει 55χρονη Βολιώτισσα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών, όχι όμως και το παιδί της, που προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα και έφυγε από τη ζωή. Μόνη της, να θρηνεί την απώλεια του παιδιού της και χωρίς κανένα στήριγμα από οικογενειακό ή συγγενικό περιβάλλον, η 55χρονη προσπαθεί να επιβιώσει με μηδενικά εισοδήματα από τη στιγμή που κανείς δεν της προσφέρει ευκαιρία στην εργασία. Μοναδικό αποκούμπι, η κοινωνική υπηρεσία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, η οποία μόλις ενημερώθηκε για την κατάστασή της «έσκυψε» πάνω από το πρόβλημα για να της προσφέρει βοήθεια.

Οι περιπέτειες για την 55χρονη ξεκίνησαν, όταν ο σύζυγός της που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, έμπλεξε την ίδια και τα παιδιά της στα ναρκωτικά. Το ένα από τα δυο της παιδιά απομακρύνθηκε από το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον και έκανε μια νέα αρχή στη ζωή του. Η ίδια, μετά τον θάνατο του συζύγου της, κατάφερε επίσης να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών, όχι όμως και το άλλο παιδί της, που έκανε μεν προσπάθειες απεξάρτησης, χωρίς απόλυτη επιτυχία.

Αυτό το παιδί, με το οποίο έμεναν μαζί, στο σπίτι τους, έφυγε από τη ζωή, με την 55χρονη να προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγάλη απώλεια αλλά και το γεγονός ότι πλέον έχει μείνει μόνη και αβοήθητη στη ζωή, χωρίς κανένα εισόδημα και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας. Επί μήνες, ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είναι το σπίτι της, που είναι ιδιόκτητο.

Το δράμα της έγινε γνωστό, μετά την απώλεια του γιου της, ο οποίος κηδεύτηκε με έξοδα του Δήμου Βόλου, από τη στιγμή που ήταν άπορος. Η παρέμβαση της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφίας Χάλαρη ήταν άμεση προκειμένου να ανακουφιστεί ο ανθρώπινος πόνος για την 55χρονη.

Επιχειρήθηκε η ένταξή της στον Ξενώνα Αστέγων, ωστόσο το πρόβλημα υγείας της δεν επέτρεψε τελικώς την εισαγωγή της. Δεδομένου ότι υπάρχει ιδιόκτητο σπίτι, αναλήφθηκαν όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες. Η κ. Χάλαρη έκανε παρέμβαση για την επανασύνδεση του σπιτιού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ μέσω υπηρεσιών καθαρίστηκε και τακτοποιήθηκε το σπίτι.

Παράλληλα με τα παραπάνω, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λήψη από την 55χρονη, που πληροί τις προϋποθέσεις, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, προκειμένου να έχει ένα ελάχιστο εισόδημα. Προς το παρόν, της παρέχεται μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ό,τι χρειάζεται σε επίπεδο τροφίμων και βασικών ειδών για την καθημερινότητά της, ενώ γίνονται προσπάθειες ένταξής της σε πρόγραμμα απασχόλησης, προκειμένου να κερδίζει τα προς το ζην.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου