ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα πριν έρθουν τα κρύα οι εθελοντές της ΛΕΔ

σε-ετοιμότητα-πριν-έρθουν-τα-κρύα-οι-εθ-854068

Σε αγώνα για συγκέντρωση ξύλων για άπορες οικογένειες ρίχνονται εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ενόψει του χειμώνα που φέτος με την ενεργειακή κρίση προβλέπεται να είναι πιο δύσκολος από κάθε άλλη φορά.

Στόχος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, όπως λέει ο αντιπρόεδρός της, Βασίλης Ηλιόπουλος, είναι να συγκεντρώσει όσο πιο πολλά καυσόξυλα μπορεί για να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται.

«Οποτε μας καλούν υπάλληλοι του Δήμου Βόλου μετά από κοπές ή πτώσεις δέντρων ανταποκρινόμαστε άμεσα. Μπορεί τα δύο οχήματά μας αυτήν την περίοδο να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση για λόγους πυρασφάλειας, όμως όποτε ειδοποιούμαστε, ανταποκρινόμαστε αμέσως», σημειώνει.

«Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος. Θέλουμε να έχουμε πολλά ξύλα για τη θέρμανση οικογενειών. Πέρυσι καλύψαμε 40-50 οικογένειες στον Βόλο, τη Νέα Αγχίαλο, τα Λεχώνια και την Αγριά.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη και φέτος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη με την ενεργειακή κρίση», εξηγεί ο ίδιος.

Από την πολύχρονη και αδιάκοπη δράση τους οι εθελοντές γνωρίζουν αρκετές οικογένειες στην πόλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επιπλέον, ενημερώνονται από ευαισθητοποιημένους πολίτες για οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεσταθούν τον χειμώνα και ωστόσο διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια.

«Εχουμε και νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και ηλικιωμένους με πενιχρές συντάξεις που δεν φθάνουν για να εξασφαλίζουν τα αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση», σημειώνει ο ίδιος.

Η δράση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για τη στήριξη άπορων νοικοκυριών είναι γνωστή. Οι εθελοντές είναι δίπλα σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ενισχύοντάς τους είτε με ξύλα είτε με τρόφιμα, και κοινωνικές δομές και ιδρύματα. Πρόσφατα παρέδωσαν στις «Ασπρες Πεταλούδες» είδη μαναβικής.

Οι εθελοντές έχουν δίπλα τους γενναιόψυχους επαγγελματίες, που ενθαρρύνουν το έργο τους με συγκινητικές δωρεές.

«Είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ακόμη κι αν αυτοί δεν περιλαμβάνονται στις λίστες του Δήμου Βόλου, αλλά εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Η δράση των εθελοντών είναι πολυεπίπεδη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ενισχύσουν το έργο της πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και φυλούν την Κουκουράβα.

Τα δύο οχήματα της ομάδας είναι σε διαρκή κίνηση από τις 12:00 έως τις 20:00. Σε κάθε βάρδια, επί τω έργω βρίσκονται τέσσερις εθελοντές, με συνεχείς περιπολίες.

Παράλληλα, οι εθελοντές στηρίζουν όλες τις διοργανώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, όπου τους ζητηθεί, με υπηρεσίες ασφάλειας και πρώτων βοηθειών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου