«Στα κόκκινα» τα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-04, 08:15:35
Ασθενείς συρρέουν καθημερινά στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, αναζητώντας ιατρική συνδρομή
«Στα κόκκινα» τα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου

«Στα κόκκινα» λειτουργεί το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου σε κάθε εφημερία, δηλαδή, 365 ημέρες τον χρόνο, που είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα στον νομό που παρέχει υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εξουθενωμένο και τους ασθενείς να περιμένουν για να εξεταστούν το σκηνικό σε κάθε εφημερία είναι εκρηκτικό, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της προσέλευσης ασθενών με λοιπή νοσηρότητα, πλην κορονοϊού.

Αν συνυπολογιστούν και οι ασθενείς που προσέρχονται με συμπτώματα κορονοϊού, τότε η διαχείριση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Ο κάθε γιατρός ασχολείται με 5-6 περιστατικά ταυτόχρονα, ώστε να διεκπεραιωθούν όσο καλύτερα γίνεται, με μόνη έννοια να είναι όσο λιγότερος ο χρόνος αναμονής τους πριν εξεταστούν.

Στο παθολογικό, στο χειρουργικό, στο καρδιολογικό σε όλους τους τομείς των επειγόντων δίνεται πραγματική μάχη.

Γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι ασθενείς που πρέπει να εξεταστούν ως «ύποπτα» κρούσματα κορονοϊού, καθώς επίσης και άλλοι που έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί από ιδιωτικά εργαστήρια και επέλεξαν να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν έσπευσαν στο νοσοκομείο για να ζητήσουν ιατρική συνδρομή, πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα αναμονή αρκετών ωρών, καθώς πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων (ακτινογραφία, καρδιογράφημα, μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις), ώστε ακολούθως οι γιατροί να αποφασίσουν, αν χρήζουν νοσηλείας ή όχι.

Ολα αυτά, την ώρα που στο Αχιλλοπούλειο παραμένουν χωρίς πλήρωση τουλάχιστον 10 θέσεις γιατρών στο ΤΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον όγκο δουλειάς που έχουν να διαχειριστούν οι υπόλοιποι γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Η έλλειψη συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας και τμημάτων επειγόντων περιστατικών προκαλεί «ασφυξία». Οι γιατροί εκτιμούν πως το 70% των περιστατικών που εξετάζουν σε κάθε εφημερία θα μπορούσαν να είχαν εξυπηρετηθεί σε δομές εκτός νοσοκομείου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=