ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Παπανάτσιου για γυναικοκτονίες

δήλωση-παπανάτσιου-για-γυναικοκτονί-854349

«Η Πολιτεία οφείλει να υποστηρίζει μια γυναίκα που ζητά βοήθεια ώστε να μην επιστρέφει στον κακοποιητή της», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή τις τρεις τελευταίες γυναικοκτονίες μέσα σε 48 ώρες.

Συνεχίζοντας η βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει: «Με την τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε 48 ώρες κρίνεται υψίστη ανάγκη η νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» , τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που η Νέα Δημοκρατία έχει απορρίψει δυο φορές!

Δεν αρκεί όμως αυτό. Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για τα θύματα!

Δεν νοείται μία γυναίκα που καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στις Αρχές, να πρέπει μετά να επιστρέψει στον κακοποιητή της.

Η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της. Να προβαίνει σε αυτόφωρο με την πρώτη καταγγελία και να μην αρκείται σε τυπικές νουθεσίες προς τον δράστη, που έχουν το ένδυμα της επαγγελματικής «αγγαρείας» οι οποίες κάθε άλλο από σωτήριες έχουν αποδειχθεί!

Περισσότερες δομές, ξενώνες, νομική αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων!

Να νιώσουν ασφάλεια εντός ενός νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα παρέχει ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία λειτουργικά, άμεσα, αποτελεσματικά και οριστικά σε κάθε απειλούμενη γυναίκα. Ούτε μία λιγότερη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου