ΤΟΠΙΚΑ

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Π.Θ.

επιδοτούμενα-προγράμματα-κατάρτισης-854456

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους που εφόσον ολοκληρώσουν πρόγραμμα 200 ωρών θα λάβουν επίδομα χιλίων ευρώ, θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αίτηση συμμετοχής στο έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» μπορούν να υποβάλλουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) με ενεργή κάρτα ανεργίας ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει επιτυχώς Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα αποκτήσει πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν υποχρεωτική δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στις πόλεις: Βόλο, Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα.

Η αίτηση θα συμπληρωθεί στην ειδική ιστοσελίδα:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis?tab=proghrammata-anavathmisis-deksiotiton-ghia-80000-anerghoys&tab2=ofeloumenoi&tab3=

εισερχόμενος με κωδικούς TAXISnet. Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Η διαδικασίας της υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 27/7/2022. Αρχικά, συμπληρώνεται η αίτηση και σε δεύτερη φάση πραγματοποιείται η επιλογή του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα [email protected] ή 2421006366 & 2410684752 ή συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση για τα προγράμματα κατάρτισης-2

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου