ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η νέα πλατεία στη Ν. Ιωνία

ξεκινά-η-νέα-πλατεία-στη-ν-ιωνία-303679

Του Αρχαίου Ολυμπιονίκη Μελαγκόμα

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή μιας νέας πλατείας στη Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Διαμόρφωση πλατείας Αρχαίου Ολυμπιονίκη Μελαγκόμα» προϋπολογισμού 840.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στην Νέα Ιωνία (διασταύρωση οδών Μυτιλήνης και Μαν. Ανδρόνικου) έναντι εργοστασίου Βαμβακουργίας και περιλαμβάνει τρία οικοδομικά τετράγωνα και μία μικρή τριγωνική νησίδα (περίπου 4.500 τετραγωνικά μέτρα). Στη θέση αυτή λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα λαϊκή αγορά, ενώ στο χώρο υπάρχουν και δύο κτίσματα τα οποία θα κατεδαφιστούν.

Η διαμόρφωση περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, παιδική χαρά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνω σε πέργκολα. Οι χώροι πρασίνου θα διαμορφωθούν με ψηλό πράσινο (δέντρα για σκιά), φυτά με ανθοφορία, πολυετή ή μονοετή, θάμνους και βότανα, καθώς και γρασίδι.

Το πεζοδρόμιο διαμορφώνεται με πλάτος 3,00 μ., ώστε να χρησιμοποιείται για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Η διαμόρφωση συμπληρώνεται με παγκάκια κτιστά ή ξύλινα. Οι χτιστές κατασκευές δεν θα ξεπερνούν σε ύψος το 1,20 μ., ενώ η πέργκολα για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, θα είναι μεταλλική ύψους 2,50 μ.

Η εκσκαφή, δεν θα ξεπερνά το βάθος των 0,50 μ. από την επιφάνεια του εδάφους. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι: τσιμεντόπλακες, συμπαγή τούβλα επιστρώσεων και μάρμαρο για τις επιστρώσεις πεζοδρομίων και διαδρόμων και εμφανές σκυρόδεμα, πέτρα, τούβλο, μέταλλο και ξύλο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου