ΤΟΠΙΚΑ

Επαναληπτικές πανελλαδικές για τέσσερις μαθητές στη Μαγνησία

επαναληπτικές-πανελλαδικές-για-τέσσ-854608

Μπορεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων της Μαγνησίας, οι πανελλαδικές εξετάσεις, να αποτελούν πλέον παρελθόν και με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών να αναζητούν ήδη φοιτητική στέγη στον τόπο των σπουδών τους, για κάποιους όμως, η διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει…

Πρόκειται για μαθητές που είτε νόσησαν από covid-19 είτε αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος ή να ολοκληρώσουν τη γραπτή δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι οποίοι για την περίπτωση της Μαγνησίας, είναι τέσσερις, τρεις από τα γενικά λύκεια και ένας από τα επαγγελματικά θα χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία των πανελλαδικών, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ακόμη κι αν πρόλαβαν να δώσουν ένα ή περισσότερα μαθήματα, αυτό δεν θα μετρήσει, καθώς στις επαναληπτικές εξετάσεις, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, οι υποψήφιοι δίνουν από την αρχή το σύνολο των μαθημάτων.

Για τους τέσσερις υποψηφίους της Μαγνησίας, το καλοκαίρι δεν είναι ξέγνοιαστο, αλλά χρόνος προετοιμασίας ενόψει των εξετάσεων, που θα δώσουν σε εξεταστικό κέντρο που θα οριστεί στην Αθήνα, μαζί με υποψηφίους από την υπόλοιπη χώρα που προσκόμισαν στις κατά τόπους διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωματεύσεις από νοσοκομειακά ιδρύματα για να αποδείξουν την αδυναμία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για σοβαρούς λόγους υγείας.

Από το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ξεκινά την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 του μήνα. Στις 10 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας, στις 12 Σεπτεμβρίου σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορικής και στις 13 σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Αναμένεται να ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των μαθημάτων ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ.

Τα ειδικά μαθήματα θα δοθούν από 14 έως 23 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικές υγειονομικές εξετάσεις και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τα ΤΕΦΑΑ θα γίνουν από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου