ΤΟΠΙΚΑ

Οι πανηγύρεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

οι-πανηγύρεις-για-τη-μεταμόρφωση-του-σ-854640

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 6/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10 θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει τα μεσάνυκτα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου φιλοξενούνται τα ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 7/8.

Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζουν επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Μεταμορφώσεως Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Βελίκας Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου