ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπροσωπεία Σέρβων στην αντιδημαρχία Παιδείας

αντιπροσωπεία-σέρβων-στην-αντιδημαρ-854667

Αντιπροσωπεία της σερβικής πόλης Σμέντερεβο, της βυζαντινής Σεμενδρίας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υποδέχθηκε χθες στο συγκρότημα Μουρτζούκου, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δέσποινα Κότογλου.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, μαζί με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και το Σερβικό Σχολείο Βόλου υποδέχτηκαν εκπροσώπους από τον Δήμο Σμέντερεβο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Μειονότητας, εκπαιδευτικούς από την τοπική κοινότητα Μιχαήλοβατς, όπως επίσης και χορευτικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα εκφωνήθηκαν λόγοι που απέπνεαν την αμοιβαία φιλία των δύο λαών και ακούστηκαν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια με έντονο συναισθηματικό φορτίο και αναφορές στην αλληλεγγύη των Ελλήνων στους Σέρβους που κατέφυγαν στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τέλος, ένας σημαντικός αριθμός σερβικών βιβλίων δωρίστηκε προς το Σερβικό Σχολείο Βόλου, ενώ στο τέλος της συγκινητικής εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου