ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή με το ΙΧ του ιερέα

διακομιδή-με-το-ιχ-του-ιερέα-854795

Με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του ιερέα των Καναλίων ξεκίνησε η διακομιδή 75χρονης από το χωριό, που υπέστη εγκεφαλικό, όμως δεν ήταν δυνατόν να φτάσει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς η πρωινή βάρδια οδηγού ήταν κενή!

Μόλις οι δικοί της άνθρωποι ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει οδηγός στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, αποφάσισαν να επιστρατεύσουν τον ιερέα του χωριού, ο οποίος αμέσως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.

Δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η βάση του ΕΚΑΒ στον Βόλο. Μονάδα με διασώστες ξεκίνησε για τα Κανάλια. Στα μισά του δρόμου, στο ύψος της τάφρου, στον ταμιευτήρα της Κάρλας, μόλις το ΙΧ του ιερέα έφτασε μεταφέροντας την 75χρονη, «συνάντησε» το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρέλαβαν την ασθενή και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 75χρονη είναι σύζυγος ιερέα. Η ίδια κατάγεται από τα Κανάλια και βρίσκεται στο χωριό για το καλοκαίρι. Τη διακομιδή της ανέλαβε ο ιερέας του χωριού των Καναλίων, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον Βόλο.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Ζαγορά με τη μεταφορά τραυματία στην καρότσα αγροτικού και τον τραυματισμό τουριστών στο Χορευτό που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με το ΙΧ δημοτικού συμβούλου.

Τα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρων στα περισσότερα περιφερειακά κέντρα υγείας είναι μία δυσάρεστη καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι των περιφερειακών δήμων, που βρίσκονται για μία ακόμη φορά «στο ίδιο έργο θεατές».

Σε αρκετές περιπτώσεις καθίσταται αδύνατη η έγκαιρη διακομιδή επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να επιστρατεύεται το ΕΚΑΒ από τον Βόλο για να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

«Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν σοβαρά κενά στις βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων. Τις περισσότερες μέρες του μήνα μία βάρδια μένει ακάλυπτη, είτε πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, είτε για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΥ Γιάννης Γατής.

Συνεχίζοντας ο κ. Γατής, ανέφερε ότι προσλήψεις που γίνονται δεν αφορούν μόνιμο προσωπικό, οι περισσότερες θέσεις καλύπτονται μέσα από προγράμματα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σε κάθε Κέντρο Υγείας προβλέπονται 6 οργανικές θέσεις για πληρώματα διασωστών. Αυτό όμως δεν τηρείται.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής υπάρχει ένας μόνιμος, δύο επικουρικοί και δύο διασώστες με σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ.

Στο ΚΥ Βελεστίνου απασχολούνται δύο μόνιμοι και μία ακόμη διασώστρια με απόσπαση από το ΕΚΑΒ που όμως δεν καλύπτει βάρδια.

Στο ΚΥ Αλμυρού υπηρεσία αναλαμβάνουν τέσσερις μόνιμοι και ένας με απόσπαση από το ΕΚΑΒ

Στο ΚΥ Ζαγοράς υπάρχει η ανάγκη τουλάχιστον δύο ακόμη διασωστών για να γίνονται οι διακομιδές.

Στο ΚΥ Σκιάθου αντίστοιχα απασχολούνται δύο άτομα προσωπικό του ΕΚΑΒ και δύο που ανήκουν στο Κέντρο, ένας επικουρικός και ένας μόνιμος.

Τέλος στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου εργάζονται τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός διασώστης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου