ΤΟΠΙΚΑ

Αγανακτισμένοι οι ΑΣΕΠίτες του 2008

αγανακτισμένοι-οι-ασεπίτες-του-2008-854798

Αγανάκτηση για μία ακόμη φορά προκάλεσε στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, η ανακοίνωση της λίστας των εκπαιδευτικών που διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση και από την οποία απουσιάζουν οι ίδιοι.

«Για μια ακόμη χρονιά, το ΥΠΑΙΘ μας περιφρονεί επιδεικτικά απαξιώνοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν ότι αντισυνταγματικά μας στερήθηκε το δικαίωμα διορισμού.

Για μία ακόμη φορά, το Υπουργείο αγνοεί τη συνταγματική νομιμότητα και αρνείται να αποκαταστήσει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, από τη στιγμή που διόρισε επιτυχόντες με πολύ χαμηλότερη σειρά κατάταξης από εμάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 και καταγγέλλει: «Για σειρά ετών, πάνω από το 40% των διορισμών στην εκπαίδευση γίνονταν με αντισυνταγματικές διατάξεις σύμφωνα με το ΣτΕ (527/2015) και με παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Εξαιτίας αυτής της τακτικής, χάσαμε όχι μόνο την ευκαιρία να διοριστούμε και να προσφέρουμε στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα να αποκτήσουμε την απαιτούμενη προϋπηρεσία, καθώς με το νόμο Γαβρόγλου μας αφαιρέθηκαν τα μόρια της επιτυχίας μας στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που μέχρι το 2019 μεταφράζονταν σε μήνες προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα την καταβαράθρωσή μας και στους πίνακες αναπληρωτών.

Σήμερα (σ.σ. χθες), έγινε η ανακοίνωση των ονομάτων 8.600 διοριστέων εκπαιδευτικών…. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα καυχηθεί πως επί των ημερών της, έγιναν 25.000 διορισμοί, μετά από 12 χρόνια παγώματος… Περιχαρής, θα επιχειρήσει να καρπωθεί επικοινωνιακά όλο αυτό το εγχείρημα».

«Περιμένουμε από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να εργαστούν με γνώμονα την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας που υφιστάμεθα εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζοντας απερίφραστα και ανενδοίαστα τον δίκαιο αγώνα μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που παραβιάστηκαν κατάφωρα και μας οδήγησαν μακριά από το χώρο που ανήκουμε, το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης…», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι ΑΣΕΠίτες του 2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου