Πλεκτάνη σε βάρος επιχειρηματιών - θύματα πέντε Βολιώτες

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-03, 08:15:46
Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος
Πλεκτάνη σε βάρος επιχειρηματιών - θύματα πέντε Βολιώτες

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για την απάτη με επενδύσεις συναλλάγματος, με θύματα πέντε Βολιώτες και λεία του δράστη ποσό ύψους 82.000 ευρώ.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε δίωξη κατά του 39χρονου δράστη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και τον παραπέμπει για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί άλλη μία δικογραφία σε βάρος του 39χρονου, την οποία η Εισαγγελία Βόλου χειρίζεται ξεχωριστά. Σε αυτήν την περίπτωση, η λεία του κατηγορούμενου είναι ποσό άνω των 120.000 ευρώ και γι’ αυτό ο μηνυόμενος βαρύνεται για αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του 39χρονου, δύο άνδρες πατέρας και γιος, που διευκόλυναν τον επιτήδειο να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματα, τελικά δεν παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, καθώς οι παθόντες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η εναντίον τους ποινική διαδικασία, θεωρώντας πως είχαν εξαπατηθεί και εκείνοι από τη δράση του απατεώνα.

Η κομπίνα στήθηκε στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 που ο 39χρονος άρχισε να παρουσιάζει λογισμικό πρόγραμμα και να πείθει υποψήφια θύματά του πως είχε έναν αλγόριθμο, ο οποίος δεν είχε ποτέ ζημιές. Το σχέδιό του όμως, για εύκολο πλουτισμό διήρκεσε μόλις έξι μήνες, αφού τον Απρίλιο του 2020 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου χάλασε τα σχέδιά του και ξεσκέπασε τη δράση του.

Ο επιτήδειος προσέγγιζε Βολιώτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστικών τους έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και ιδιοποιούταν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έπειθε τους επιχειρηματίες να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους και να τα επενδύσει εκείνος μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία λέγοντας ότι έχει κάποιους αλγόριθμους που δεν έχουν ποτέ ζημία.

Στη συνέχεια άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας κρατώντας όμως, μόνο ο ίδιος τους κωδικούς τους. Οι επιχειρηματίες που έπεσαν στην πλεκτάνη του μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής, όταν υπήρχε άνοδος των τόκων ή ζημία.

Ετσι όταν κάποια στιγμή άρχισαν τα χρήματά τους να αυγατίζουν και έφθασαν στο ποσό των 220.000 ευρώ, ζητούσαν τα κέρδη τους και δεν μπορούσαν να τα πάρουν και επιπλέον δεν μπορούσαν να πάρουν και τα κεφάλαια που είχαν βάλει οι ίδιοι.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει μιλήσει με παθόντες. Ο 39χρονος υπέγραφε ακόμη και συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο θα επέστρεφε το αρχικό κεφάλαιο των επενδύσεων στους αγοραστές σε περίπτωση ζημίας.

Οι παθόντες περιγράφουν τον επιτήδειο ως έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που δεν σέβεται τον μόχθο των συνανθρώπων του και τις περιουσίες τους.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνείται πως εξαπάτησε κόσμο. Υποστηρίζει πως έκανε κάποια ανοίγματα επειδή οι κινήσεις δεν του βγήκαν και δηλώνει πως προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στους παθόντες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=