ΤΟΠΙΚΑ

Από την κάλπη… στον Αναυρο

από-την-κάλπη-στον-αναυρο-304326

Μπορεί η χθεσινή ημέρα να ήταν εκλογική, όμως η ηλιοφάνεια και η καλοκαιρία τράβηξαν τους Βολιώτες στις παραλίες. Νέοι αλλά και μεγαλύτεροι χάρηκαν την ημέρα και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η παραλία του Αναύρου όπου από τις 12 περίπου το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα επικράτησε το αδιαχώρητο.

Το εκλογικό τους μπάνιο πραγματοποίησαν δεκάδες νέοι και νέες, οι περισσότεροι από τους οποίους αρχικά βρέθηκαν στα εκλογικά κέντρα κι έπειτα αποφάσισαν να χαρούν την ημέρα και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στον Άναυρο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η παραλία είχε γεμίσει από κόσμο με τα παιχνίδια και τις ρακέτες να αποσπούν την προσοχή όσων περνούσαν από το σημείο. Μικροί και μεγάλοι έστησαν τις ομπρέλες τους, ενώ αρκετοί προτίμησαν μόνο την ηλιοθεραπεία.

Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι πιο θαρραλέοι που αποφάσισαν να κάνουν και μία βουτιά αν και τα νερά ήταν ακόμη κρύα. Μετά το μπάνιο τους οι περισσότεροι δεν έφυγαν από την παραλία και προτίμησαν να συνεχίσουν πίνοντας τον καφέ τους ή το τσιπουράκι τους στις ταβέρνες που βρίσκονται στην παραλία.

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στις περισσότερες παραλία της Μαγνησίας και κυρίως στον Παγασητικό, με πολλούς Βολιώτες να καταφεύγουν μέχρι και την Άφησσο για λίγες στιγμές δροσιάς.

Οι ταβέρνες και τα τσιπουράδικα στο παραλιακό μέτωπο ήταν γεμάτα, ενώ η κίνηση ήταν πολύ υποτονική στο κέντρο της πόλης, όπου καφετέριες, ταβέρνες και τσιπουράδικα ήταν σχεδόν άδεια, με μερικές μόνο εξαιρέσεις.

Της Δήμητρας Παλαιοδημοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου