ΤΟΠΙΚΑ

Στο 10o Συμπόσιο της Σύμης ο Κ. Καρτάλης

στο-10o-συμπόσιο-της-σύμης-ο-κ-καρτάλης-851206

Στο 10ο Συμπόσιο της Σύμης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου συμμετέχει σήμερα ο Κώστας Καρτάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου, μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Το Συμπόσιο είναι για φέτος αφιερωμένο στο Περιβάλλον, τις Κλιματικές Αλλαγές και την Ενεργειακή Ασφάλεια και πραγματοποιείται στην Πάρο με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων όπως ο Κεμάλ Ντερβίς, Εκτελεστικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τ. Ιλβες, Πρόεδρος της Εσθονίας, ο Λ. Παγκρότσκυ, βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας της Σουηδίας, κ.α.

Το Συμπόσιο δίνει φέτος έμφαση στο ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, θέμα που θα εξετασθεί ειδικότερα σε κοινή συνεδρίαση του «Συμποσίου της Σύμης» με εκπροσώπους Ελληνικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

Στη συνεδρίαση ο Κώστας Καρτάλης θα αναφερθεί στα συμπεράσματα της έκθεσης του ΙΣΤΑΜΕ για την κατάσταση του περιβάλλοντος αλλά και στις απόψεις της κοινής γνώμης για το περιβάλλον και τα προβλήματά του, όπως καταγράφηκαν σε πρόσφατη έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ. Ο Κώστας Καρτάλης θα επισημάνει ειδικότερα τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων με την κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα περιβάλλοντος, ιδίως σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα μερικής εκχώρησης κρατικών αρμοδιοτήτων σε ΜΚΟ για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές ενέργειες (π.χ. πυροπροστασία, έλεγχος ποιότητας νερών κολύμβησης, δράσεις αναδάσωσης, κ.α.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου