ΤΟΠΙΚΑ

Οι προτάσεις για τα μεγάλα έργα στο Βόλο

οι-προτάσεις-για-τα-μεγάλα-έργα-στο-βόλ-851206

Σύσκεψη για την κινητοποίηση του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού του Δήμου Βόλου, των επιχειρήσεων και οργανισμών του, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της πόλης γενικότερα, με σκοπό την αρτιότερη προετοιμασία των προτάσεων του Δήμου για την τέταρτη προγραμματική περίοδο, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Η σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, εντάσσεται στην όλη προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της πόλης και του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου.

Συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Κοτιώνης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δημ. Δερβένης, παράγοντες του Παν. Θεσσαλίας και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση αναφέρθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να αναληφθούν σε τρεις κυρίως άξονες.

1) Στο θαλάσσιο μέτωπο από Γορίτσα έως Σωρό
2) Στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης με αναπλάσεις σε όλο τον τομέα που περικλείεται από την Πλατεία Δημαρχείου, το Παλιό Λιμεναρχείο, τη συνοικία των Παλαιών, το Σιδηροδρομικό Σταθμό, την Οινοπνευματική, τον καταυλισμό των τσιγγάνων στον Ξηριά
3) Σε μεγάλες παρεμβάσεις στους ελεύθερους χώρους στον κεντρικό ιστό της πόλης (Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Πανεπιστημίου, Σπήρερ κ.α.)

«Φιλοδοξούμε στο τέλος αυτής της προετοιμασίας να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και με εξασφαλισμένους πόρους πρόγραμμα για την ανάπτυξη της πόλης, για το Βόλο του μέλλοντός μας, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου μετά το πέρας της σύσκεψης.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις ντόπιες επιστημονικές και τεχνικές δυνάμεις και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν με ζήλο στο κάλεσμά μας για δημιουργική συνεργασία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου