ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου

νέοι-δρόμοι-ήπιας-κυκλοφορίας-στο-κέν-305220

Τις κανονιστικές αποφάσεις ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι κανονιστικές αποφάσεις τις οποίες ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και με τις οποίες καθορίζονται ως οδοί ήπιας κυκλοφορίας μία σειρά από κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Ειδικότερα με τις αποφάσεις που υπογράφονται από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου κ. Νίκο Μόσχο επέρχονται οι παρακάτω κυκλοφοριακές αλλαγές:

Χαρακτηρίζονται ως οδοί ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο ταχύτητας 15 χλμ/ώρα και κατεύθυνση ως υφίστανται, τα τμήματα των οδών: – Μαυροκορδάτου και Γαμβέτα (μεταξύ των οδών Ιάσονος και 28ης Οκτωβρίου) – Όγλ (μεταξύ των οδών Ιάσονος και Γαλλίας) – Τοπάλη (μεταξύ των οδών Αργοναυτών και Δημητριάδος) – Π. Μελά (μεταξύ των οδών Δημητριάδος και 28ης Οκτωβρίου) – Χατζηαργύρη (μεταξύ των οδών Πλάτωνος και 28ης Οκτωβρίου) και – Τ. Οικονομάκη (μεταξύ των οδών Ι. Καρτάλη και Γαμβέτα).

Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση θα εξασφαλιστούν οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ οι οποίες έχουν ήδη καθοριστεί με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι νέες θέσεις ΑΜΕΑ γενικής χρήσης (μία θέση ανά τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα σύμφωνα με την αρ.464/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) και θα διασφαλιστούν οι θέσεις για την εξυπηρέτηση κλινικών, ξενοδοχείων κ.λ.π., οι οποίες έχουν ήδη καθορισθεί με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη κανονιστική απόφαση σημειώνεται ακόμη ότι θα ληφθεί μέριμνα και για τις καταργούμενες θέσεις δικύκλων που σήμερα είναι υλοποιημένες σε τμήματα των οδών Μαυροκορδάτου, Γαμβέτα και Ογλ.

* Καθιερώνεται η έκδοση και η χρήση ξυστών καρτών ωριαίας στάθμευσης στην περιοχή που υπάρχει το Δη.Σ.Ε.Σ., εκ παραλλήλου με τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης. Οι ξυστές κάρτες ωριαίας στάθμευσης, μπορούν να πωλούνται από το Ταμείο του Δήμου Βόλου, τα περίπτερα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης καθώς και οποιαδήποτε άλλο κατάστημα, ξενοδοχείο ή επιχείρηση που θα ενδιαφερθεί.

* Η τιμή πώλησης της κάρτας, όπως σημειώνεται στην κανονιστική απόφαση, θα είναι όσο και το εισιτήριο του παρκόμετρου (50 λεπτά η ώρα) και η συνολική διάρκεια παραμονής κάθε αυτοκινήτου εντός του Δη.Σ.Ε.Σ. θα είναι δύο ώρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου