ΤΟΠΙΚΑ

Κτηματολόγιο: Εληξε η διαδικασία προανάρτησης – Μετ’ εμποδίων η διόρθωση λαθών

κτηματολόγιο-εληξε-η-διαδικασία-προα-868875

Εληξε χθες η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και διήρκησε σχεδόν 45 ημέρες, ωστόσο εξελίχθηκε μετ’ εμποδίων και έχουν διαπιστωθεί πολλά λάθη κυρίως στην περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα με την τοπογράφο μηχανικό του Βόλου, Τούλα Μπακλατσή, υπάρχει ανάγκη να δοθεί παράταση στην προθεσμία, προκειμένου οι ιδιοκτήτες, να μπορέσουν να διορθώσουν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Όπως επισημαίνει η κ. Μπακλατσή, η πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους δεν ήταν εύκολη. «Η ηλεκτρονική διαδρομή δεν ήταν κατανοητή για να την ακολουθήσουν οι πολίτες, που αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες για τον εντοπισμό των ακινήτων τους. Την ίδια ώρα, τα τηλέφωνα στα γραφεία κτηματογράφησης ήταν διαρκώς κατειλημμένα με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να κλείσουν ραντεβού και αν προσέρχονταν στα γραφεία χωρίς ραντεβού να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αρκετοί δεν κατάφεραν καν να εντοπίσουν τα ακίνητά τους, πόσο μάλλον να μπορέσουν να καταθέσουν διορθωτικές δηλώσεις και ζητούσαν βοήθεια από μηχανικούς για να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία», σημειώνει η κ. Μπακλατσή υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί παράταση στην προθεσμία και ακριβείς οδηγίες για την ηλεκτρονική διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες.

Η κ. Μπακλατσή τονίζει ότι ήδη έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός λαθών κυρίως στην περιοχή του Αλμυρού, όπου ιδιοκτησίες αποτυπώνονται σε διαφορετικές συντεταγμένες από αυτές που είχαν δηλώσει οι ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες έλεγξαν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους, τα όρια των γεωτεμαχίων τους και σε περιπτώσεις που εντοπίστηκαν λάθη κλήθηκαν να υποβάλλον αιτήσεις επανεξέτασης των στοιχείων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προανάρτηση αφορά στους δήμους Αλμυρού, Βόλου (Αϊδίνι, Γλαφυρές, Μικροθήβες, Σέσκλο), Νοτίου Πηλίου (Αργαλαστής, Λαύκου, Μετοχίου, Μηλίνας, Προμυρίου και Τρικερίου), Ρήγα Φεραίου (Αγίου Γεωργίου Φερών, Αερινού, Βελεστίνου, Καναλίων, Κεραμιδίου, Κερασιάς, Μικρού Περιλακίου, Περιβλέπτου, Ριζομύλου, Στεφανοβικείου) και Σκοπέλου (Γλώσσας, Κλήματος και Σκοπέλου).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου