ΤΟΠΙΚΑ

Λάθος βαθμολογίες και στο Βόλο!!!

λάθος-βαθμολογίες-και-στο-βόλο-851206

Στο Μουσικό Λύκειο Βόλου τα δύο από τα 33 γραπτά των Αγγλικών, τα οποία βαθμολογήθηκαν στο Βαθμολογικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ήταν «νοθευμένα».
Το συγκεκριμένο Λύκειο στο Βόλο αποτελεί ένα από τα 25 συνολικά σε όλη τη χώρα που έπεσαν θύματα της νέας «γκάφας» του υπουργείου Παιδείας, με την ανάρτηση προχθές λανθασμένων βαθμολογικών καταστάσεων, που αποσύρθηκαν χθες και αντικαταστάθηκαν με τις ορθές.
Πάντως, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Αλεξογιάννης, κληθείς χθες να σχολιάσει το πρωτοφανές αλαλούμ για τα χρονικά των πανελλαδικών εξετάσεων, ακολούθησε την… πεπατημένη των πολιτικών προϊσταμένων του, υποβαθμίζοντας δηλαδή το θέμα.
«Καμία διαφορά μεταξύ της βαθμολογίας που είδαν την πρώτη ημέρα δίπλα στα ονόματά τους, με τη βαθμολογία που είδαν στους νεότερους πίνακες που εστάλησαν δεν υπήρχε για τους δύο υποψηφίους του Μουσικού Λυκείου Βόλου που εξετάστηκαν στο μάθημα των Αγγλικών», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Αλεξογιάννης.
Έτσι, «ούτε γάτα ούτε ζημιά» από την ανάρτηση των βαθμολογίων, την απόσυρσή τους και την αντικατάστασή τους με νέες, έστω και εάν ήταν οι ίδιες.
Το υπουργείο Παιδείας απέδωσε και επισήμως στη μηχανογραφική υπηρεσία το λάθος με τους πίνακες με τις βαθμολογίες των Αγγλικών που αναρτήθηκαν σε 25 συνολικά Λύκεια σε όλη τη χώρα. Η υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τραγική γκάφα».
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε από σφάλμα της μηχανογραφικής υπηρεσίας του υπουργείου. «Το πρωί της Δευτέρας, μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των ειδικών μαθημάτων στα λύκεια της χώρας, διαπιστώθηκε ότι από σφάλμα της μηχανογραφικής υπηρεσίας του υπουργείου οι καταστάσεις της βαθμολογίας στο μάθημα των Αγγλικών σε μικρό αριθμό υποψηφίων δεν είχαν καταχωρηθεί τα ορθά στοιχεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ.
«Συγκεκριμένα», σημειώνεται, «σε ελάχιστες περιπτώσεις γραπτών που προέρχονταν από το βαθμολογικό κέντρο της Πυλαίας, ενώ η τελική βαθμολογία (μέσος όρος στην εικοσαβάθμια κλίμακα) είχε καταχωρηθεί σωστά, οι επιμέρους βαθμολογήσεις (πρώτος, δεύτερος και, κατά περίπτωση, τρίτος βαθμολογητής) είχαν μεταφερθεί εσφαλμένα».
«Πρέπει να τονιστεί ότι το συμβάν αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρέαζε ή επηρεάζει την τελική βαθμολογία των υποψηφίων, καθώς όπως προαναφέρθηκε ο μέσος όρος βαθμολογίας στην εικοσάβαθμη κλίμακα ήταν ο σωστός. Μόλις το πρόβλημα έγινε αντιληπτό, οι καταστάσεις αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν αυθημερόν με τις σωστές», τονίζει επίσης το υπουργείο.
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα και τον κατάλογο των σχολείων στα οποία παρατηρήθηκε το πρόβλημα και τα οποία είναι τα εξής: 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 1ο και 3ο Σταυρούπολης, 8ο, 17ο και 32ο Γενικά Λύκεια Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο Φλώρινας, 2ο Γιαννιτσών, Γενικό Λύκειο Νυγρίτας, 1ο Κομοτηνής, Γενικό Λύκειο Πανοράματος, 1ο και 2ο Πολίχνης, 4ο Βέροιας, Γενικό Λύκειο Μελίκης, Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Καλαμαρί», 2ο Ξάνθης, 1ο Νεάπολης, 3ο Εύοσμου, Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, 1ο και 2ο Λύκειο «Ανατόλια», 4ο Λάρισας, 3ο Τρικάλων και 3ο Εχεδώρου, 2ο Νάουσας, Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γενικό Λύκειο Αιγινίου.
«Η γκάφα της Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου αστεία. Είναι τραγική. Διότι για άλλη μια φορά έπαιξε με τα νεύρα και την υπομονή των υποψηφίων και των οικογενειών τους, αποκαλύπτοντας μάλιστα και την ταυτότητα των υποψηφίων, των οποίων η βαθμολογία είχε αλλοιωθεί» σχολίασε από την πλευρά του ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου