ΤΟΠΙΚΑ

Επενδυτικό «μπουμ» στον Περιφερειακό

επενδυτικό-μπουμ-στον-περιφερειακ-851206

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου περιμένει η πολεοδόμος-χωροτάκτης κ. Ράνια Κλουτσινιώτου τις προτάσεις του Δήμου Βόλου και Νέας Ιωνίας, όπως και των υπολοίπων Δήμων του Νομού που συμπεριλαμβάνονται στο υπό σύνταξη Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου.
Ιδιαίτερη σημασία σ΄ αυτές τις προτάσεις αποδίδει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο οποίος αναμένει να προχωρήσει στην αλλαγή των χρήσεων γης, ένθεν και ένθεν του περιφερειακού δρόμου και στο τμήμα των διοικητικών της ορίων, από τη διασταύρωση του περιφερειακού με την οδό Λαρίσης μέχρι το ύψος της γέφυρας του Κραυσίδωνα. Ένα τμήμα που, όπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Γιάννης Καουνάς, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον από πολεοδομική, οικονομική και αναπτυξιακή σκοπιά.
Είναι χαρακτηριστικό, υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, ότι σ΄ όλο το μήκος, ένθεν και ένθεν του περιφερειακού, τελεί εν αναμονή για τη δρομολόγηση επενδυτικών σχεδίων, ένας ικανός αριθμός ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, είτε στον τομέα της διατροφής, είτε στον τομέα της υγείας (ίδρυση κλινικής), είτε σε μία σειρά άλλων σημαντικών κλάδων (πρατήρια καυσίμων, αποθήκες χονδρικής) για την αναζωογόνηση της οικονομίας στο ευρύτερο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Επιχειρηματίες οι οποίοι μέχρι τότε τελούν σε αναμονή για την αλλαγή των χρήσεων γης, είτε στο κομμάτι ένθεν και ένθεν του περιφερειακού είτε στο κομμάτι πέριξ της Γεωπονικής Σχολής (περιοχές Καλλιθέας και Πανοράματος).
Ακόμη, προσθέτει ο κ. Καουνάς και η πρόταση που έχει διατυπωθεί από τους δύο Δήμους, Βόλου και Νέας Ιωνίας, για τη δημιουργία Διαδημοτικού Γηροκομείο στο σημερινό Κέντρο Μέριμνας του Δήμου, που βρίσκεται το δρόμο προς Φυτόκο, θα πρέπει να αποχαρακτηριστεί από χώρος νεκροταφείου και αγροτική γη που ήταν αρχικά, σε χώρο για κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού τομέα σ΄ ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Επιπλέον, όπως εξηγεί ο κ. Καουνάς, μέσα στις επόμενες εβδομάδες περιμένει τις προτάσεις τόσο από τις Υπηρεσίες του Δήμου, όσο και από την Επιτροπή Πολεοδομικών Θεμάτων του Δήμου, προκειμένου να κατατεθούν στη συνέχεια στο ανάδοχο μελετητικό γραφείο που αναλαμβάνει οσονούπω και τη σύνταξη της Μελέτης Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου