ΤΟΠΙΚΑ

Κρ. Aρσένης: «Αφαντη» η μελέτη ασφαλείας για το LNG στον Βόλο

κρ-aρσένης-αφαντη-η-μελέτη-ασφαλείας-874593

Πυρά κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά του υπουργού Κων. Σκρέκα προσωπικά εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, με αφορμή το θέμα του LNG στον Βόλο.

«Ζήτησα με ερώτησή μου τα οκτώ έγγραφα για το έργο της εγκατάστασης πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην είσοδο του λιμένα του Βόλου, μεταξύ των οποίων και η μελέτη ασφάλειας. Ο κ. Σκρέκας αρνείται σταθερά να τα καταθέσει παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο κατάφωρα τον κανονισμό της Βουλής», καταγγέλλει ο κ. Αρσένης, αμφισβητώντας ότι δεν υπάρχει μελέτη, όπως του απάντησε ο υπουργός.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μελέτη ασφαλείας που έχει κατατεθεί για την αδειοδότηση του έργου. Η αλήθεια είναι ότι για να λάβει μία εταιρεία άδεια παραγωγού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε πρώτο στάδιο, είναι υποχρεωμένη να καταθέσει μελέτη-προμελέτη ασφαλείας, σύμφωνα με την ΚΥΑ 172058/2016. Για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, ο κ. Σκρέκας αποφεύγει να μιλήσει ξεκάθαρα για μελέτη ασφαλείας. Ο υπουργός έχει υποχρέωση να απαντήσει και έχει υποχρέωση να καταθέσει και την προμελέτη και τα υπόλοιπα επτά έγγραφα τα οποία έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά αρνείται να μας τα εμφανίσει και να τα καταθέσει στη Βουλή επί έναν μήνα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής επαναλαμβάνοντας τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί δημοσίως για την επένδυση από τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, καταγγέλλει τον κ. Σκρέκα για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και επαναλαμβάνει τα αίτημα να του κατατεθούν όλα τα έγγραφα για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου «για να τα μελετήσουμε και να προχωρήσουμε στις νομικές ενέργειες που χρειάζονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου