ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη η κίνηση στα ταξί για πρώτη φορά μετά την πανδημία

αυξημένη-η-κίνηση-στα-ταξί-για-πρώτη-φο-874654

Τόνωση της κίνησης στα ταξί του Βόλου φέρνουν οι αθλητικές διοργανώσεις και ο τουρισμός. Παρά την ακρίβεια, ο Ιούνιος κινήθηκε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ και ο Ιούλιος άρχισε με θετικά μηνύματα. Οι επαγγελματίες αισιοδοξούν να συνεχιστεί έτσι το καλοκαίρι, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συσσωρευμένες οφειλές του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Volos Taxi» Ευδόκιμος Πασχαλίδης λέει πως οι αθλητικές διοργανώσεις τον περασμένο Ιούνιο, όπως το πρωτάθλημα στίβου, και ο τουρισμός στήριξαν οικονομικά τον κλάδο και συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

«Εχουμε αυξημένη κίνηση και τώρα τον Ιούλιο και τα Σαββατοκύριακα. Ο Βόλος προσελκύει πολλούς τουρίστες και δουλεύουμε τόσο με Ελληνες, όσο και με ξένους επισκέπτες, αλλά και ντόπιους κατοίκους. Ο κόσμος έχει διάθεση να βγει έξω να κάνει διακοπές παρά το δυσμενές κλίμα», σημειώνει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Ο ίδιος επισημαίνει πως είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που υπάρχει ικανοποιητική ζήτηση.

«Ο κλάδος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είχαμε μείωση κίνησης της τάξεως του 60%, με αποτέλεσμα ο κλάδος να είναι οριακά βιώσιμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ταξί άφησαν τις κούρσες τους και αναζήτησαν εργασία στον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι», σημειώνει ο ίδιος.

Επισημαίνεται πως οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν δει να αυξάνονται σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα με το ράλι ανόδου των τιμών στο πετρέλαιο αλλά και την αύξηση του κόστους συντήρησης των οχημάτων τους.

Στο τέλος Ιουνίου ο κλάδος οδηγήθηκε μοιραία σε αναπροσαρμογή του τιμολογίου με το κόμιστρο να διαμορφώνεται στα 4 ευρώ από 3,40 ευρώ για την ελάχιστη διαδρομή και με κλήση μέσω του ραδιοταξί στα 4,60 ευρώ από 4 ευρώ.

Ο κ. Πασχαλίδης αναφέρει πως «το τιμολόγιο των ταξί αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2009, καθώς ήταν επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σε ένα ποσοστό το αυξημένο κόστος των καυσίμων και των ανταλλακτικών για τα ταξί».

Οι αυξήσεις των τιμών συνοδεύτηκαν από αντιδράσεις και παράπονα, με τους πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις τους να διαμαρτύρονται. Εντούτοις, όπως λέει ο κ. Πασχαλίδης, «πρέπει και ο κλάδος να μπορεί να είναι βιώσιμος για να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό».

Οσον αφορά στο υγειονομικό πρωτόκολλο η χρήση της μάσκας στα ταξί είναι υποχρεωτική τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους επιβάτες και τηρείται πιστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου