ΤΟΠΙΚΑ

Εντός του Αυγούστου νέος εξοπλισμός στο Αχιλλοπούλειο

εντός-του-αυγούστου-νέος-εξοπλισμός-σ-874927

Απεστάλη στο Νοσοκομείο Βόλου η προέγκριση σύναψης σύμβασης για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Για την εξέλιξη ενημερώνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ στο Αχιλλοπούλειο Αναστάσιο Ανδριώτη, σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας τους για την προώθηση του θέματος στα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή με την προέγκριση της σύμβασης άνοιξε ο «δρόμος» για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-27 των έργων που αφορούν στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, τα δυο υποέργα αφορούν: α) την προμήθεια χειρουργικών προβολέων οροφής με δορυφόρο, συνολικού προϋπολογισμού 178.560,00€, και β) την προμήθεια διαγνωστικών οθονών, προϋπολογισμού 47.368,00€.

Οπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη σταλεί οι συμβάσεις στις εταιρείες για υπογραφή και αναμένεται σύντομα η τελική υπογραφή ώστε να «τρέξουν» οι ημερομηνίες παράδοσης του εξοπλισμού. Υπολογίζεται ότι εντός του Αυγούστου θα εγκατασταθούν οι προβολείς του χειρουργείου, ενώ οι διαγνωστικές οθόνες θα παραδοθούν νωρίτερα.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται γενικότερα στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία τρία χρόνια ώστε το Νοσοκομείο του Βόλου να παρέχει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου