ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο 44χρονος με την κάνναβη

ελεύθερος-ο-44χρονος-με-την-κάνναβη-874939

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 44χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στον Βόλο από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε από υπηρεσιακό λάθος που έγινε στο ζύγισμα των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να κρατηθεί τρεις μέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από λιμενικούς στον 44χρονο, στον επιβατικό λιμένα Βόλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός χειραποσκευής, χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) μεικτού βάρους 3,4 γρ.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 44χρονου στον Πειραιά Αττικής, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο πλαστικές συσκευασίες με ναρκωτική ουσία πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 1,69 γρ.
  • Μια χάρτινη συσκευασία με ναρκωτική ουσία πιθανόν κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 6,16 γρ.
  • Τρεις γυάλινες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 962 γρ. και ένας τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα κάνναβης. Εντούτοις, το βάρος των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος ήταν πολύ μικρότερο από το υπολογισμένο, καθώς οι λιμενικοί ζύγισαν τα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μαζί με τα γυάλινα δοχεία, όπου φυλάσσονταν.

Για τη μικρή ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή του ο 44χρονος είπε πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ήθελε να καταπολεμήσει το άγχος. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου