ΤΟΠΙΚΑ

Bραχνάς οι επαναμολύνσεις κορονοϊού

bραχνάς-οι-επαναμολύνσεις-κορονοϊού-874965

Δίχως φρένα είναι πλέον ο κορονοϊός στη Μαγνησία, καθώς οι μολύνσεις, που επιβεβαιώνονται καθημερινά, παγιώνονται πάνω από 300, με ό,τι συνεπάγεται για τη διασπορά, που υπάρχει στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, σε μεγάλο βραχνά εξελίσσονται επίσης οι επαναμολύνσεις, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι άτομα, που είχαν κολλήσει κορονοïό στο δεύτερο κύμα και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, επαναμολύνθηκαν από τις υποπαραλλαγές της Ομικρον 2 και μάλιστα παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, δίχως, ευτυχώς, να χρειάζονται νοσηλεία.

Αξιοσημείωτη επίσης του νέου κύματος πανδημίας, που «κυκλώνει» και τη Μαγνησία, είναι η αστάθεια, που καταγράφεται αναφορικά με τον χρόνο που χρειάζονται άτομα που νοσούν από κορονοϊό μέχρι να αρνητικοποιηθούν.

Ενώ με την εμφάνιση της Ομικρον ο ΕΟΔΥ στις συστάσεις του μιλούσε για πενθήμερη καραντίνα και μετά χρήση μάσκας για ένα ακόμη πενθήμερο, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί πολίτες χρειάστηκε να παραμένουν σε καραντίνα από οκτώ έως και δέκα ημέρες, μέχρι τελικά να υποβληθούν σε αρνητικό rapid test.

«Ο ιός συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε οργανισμό. Ανάλογα με τα συμπτώματα και τη συμπεριφορά του κορονοϊού καθορίζεται και το χρονικό διάστημα που ένα άτομο μπορεί να αρνητικοποιηθεί», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γιατρός Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών covid στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο κ. Μάνδρος εκτιμά ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι αρχές Αυγούστου θα είναι κρίσιμο για την πορεία της νέας έξαρσης της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει οι πολίτες να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τη μάσκα σε χώρους μαζικού συγχρωτισμού, ενώ αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου θεωρεί ότι θα πρέπει να την κάνουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα ή ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 χρόνων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία χθες 345 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 37 στις Β. Σποράδες.

Αυξημένα εξακολουθούν και είναι τα θετικά rapid test που εντοπίστηκαν στον νομό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων των μαζικών δειγματοληψιών που καταγράφηκαν 79 θετικά rapid test. Από αυτά τα 34 αφορούσαν σε άνδρες και τα 45 σε γυναίκες.

Στη Σκιάθο σε συνολικό αριθμό 47 δειγμάτων καταγράφηκαν 13 θετικά κρούσματα σε έξι γυναίκες και επτά άντρες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη, ενώ στα ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε σύνολο 280 δειγμάτων βρέθηκαν 54 άτομα θετικά στον ιό. Πρόκειται για 22 άντρες και 32 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Εξάλλου, στο Μεταξουργείο, σε συνολικό αριθμό 91 δειγμάτων καταγράφηκαν 11 θετικά σε έξι γυναίκες και πέντε άντρες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη, ενώ στην Αγριά σε συνολικό αριθμό 18 δειγμάτων βρέθηκε μία γυναίκα 49 ετών θετική.

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη δωρεάν έλεγχοι Covid-19 από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ είναι τα εξής:

*08.30-15.30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08.30-15.30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*12.00 – 14.30 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

*08.30- 11.30 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου