ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για την απώλεια 59χρονης εκπαιδευτικού

θρήνος-για-την-απώλεια-59χρονης-εκπαιδε-875002

Εχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο η 59χρονη εκπαιδευτικός Γεωργία Ευσταθιάδου. Πρόκειται την προϊσταμένη του 12ο Νηπιαγωγείου Βόλου, νηπιαγωγό, και πρόεδρο του Παραρτήματος Μαγνησίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής.

Η άτυχη γυναίκα πάλεψε είκοσι ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο από τότε που διαγνώστηκε για πρώτη φορά με επάρατη νόσο το 2003 στο στήθος. Δεν το έβαλε κάτω, αντίθετα προσπάθησε να αντιμετωπίσει την ασθένειά της με πείσμα και δυναμισμό και τα κατάφερε.

Δραστήρια εκπαιδευτικός συνέχιζε παράλληλα το λειτούργημά της μέχρι και το Πάσχα, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε, καθώς λάτρευε τα παιδιά.

Ηταν κυριολεκτικά πρότυπο εκπαιδευτικού, ενώ με τη στάση και τη συμπεριφορά της έδινε θάρρος και ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους της με προβλήματα υγείας.

Στην εξόδιο ακολουθία χθες στις 18:00 στον Αγιο Βασίλειο έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν πλήθος συναδέλφων της όλων των βαθμίδων, αλλά και πολλοί μαθητές της τωρινοί αλλά παλιοί με πτυχία ακόμη στα χέρια.

Στην κηδεία της επικράτησε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

Η Γεωργία Ευσταθιάδου ήλκε την καταγωγή της από τον Αλμυρό, αλλά διέμενε στον Βόλο. Οταν διορίστηκε στην εκπαίδευση, ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα από την Ελευσίνα και στη συνέχεια μετατέθηκε σε Αλόννησο, Θήβα, Ανάβρα, Τρίκερι και Βόλο.

Κατέλειπε τον σύντροφό της Δημήτριο Λαμπρογιώργο, που ήταν πάντοτε συμπαραστάτης δίπλα της σε κάθε δύσκολη στιγμή, τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου