ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στο Αυτόφωρο με πέντε νέες κλοπές

ξανά-στο-αυτόφωρο-με-πέντε-νέες-κλοπές-875013

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες για ακόμη μία φορά ο 29χρονος τσαντάκιας. Ο νεαρής ηλικίας άνδρας χρήστης ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη προχθές για τέταρτη φορά από τις 23 Ιουνίου, αυτή τη φορά απασχολώντας με πέντε συνολικά κλοπές.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο παρακολούθησης προγράμματος στον ΟΚΑΝΑ μετά τη ληστρική κλοπή που διέπραξε σε βάρος καθαρίστριας στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ, κατηγορείται πως «τρύπωσε» στο κυλικείο των σφαγείων Βόλου και σε τέσσερα καταστήματα το χρονικό διάστημα από τη 1 έως τις 5 Ιουλίου.

Η δίκη του αναβλήθηκε απουσία μαρτυρία για την ερχόμενη Τρίτη στις 12:00 και αφέθηκε ελεύθερος.

Εντούτοις, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την παραβίαση του όρου της παρακολούθησης προγράμματος στον ΟΚΑΝΑ και είναι θέμα χρόνου η προφυλάκισή του.

Οι νέες κλοπές

Συγκεκριμένα την 1 Ιουλίου παραβίασε με κατσαβίδι την πόρτα του κυλικείου των σφαγείων και στη συνέχεια έκλεψε ποσό 150 € από την ταμειακή μηχανή και είδη τροφίμων αξίας 100 €.

Δύο μέρες μετά διέρρηξε καφέ στην πλατεία Ελευθερίας απ’ όπου αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ την ίδια μέρα προσπάθησε να σπάσει την τζαμαρία καφέ στη Ν. Ιωνία για να κλέψει, αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικο και τελικά τράπηκε σε φυγή.

Επίσης σε βάρος του προέκυψε πως στις 20 Ιουνίου μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα στο Φυτόκο και έκλεψε από κερματοδέκτες παιδικών παιχνιδιών έξω από το κατάστημα 150 €.

Στο ίδιο κατάστημα επέστρεψε προχθές Τετάρτη στις 6.50 για να προβεί σε νέα κλοπή και έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη. Την ίδια μέρα καταγράφεται από κάμερα να κλέβει από τους κερματοδέκτες του εν λόγω μαγαζιού ποσό 100 ευρώ.

Η σύλληψη

Ο νεαρός αναζητήθηκε από την Αστυνομία και τελικά συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη 01:00 στο κέντρο του Βόλου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 0,36 γραμμαρίων.

Διαμαρτυρία παθόντα

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον 55χρονο υπεύθυνο καταστήματος στο Φυτόκο, όπου ο κατηγορούμενος διέπραξε δύο κλοπές. Ο παθών σημείωσε πως κάτι πρέπει να γίνει και ο νεαρός να οδηγηθεί σε πρόγραμμα και να αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά. «Θα συνεχίζει τις ίδιες πράξεις, αν αφεθεί ελεύθερος. Θα έρθει πάλι στο κατάστημα», σημείωσε.

Σε δίκη σήμερα ο δράστης

Επισημαίνεται πως σήμερα Πέμπτη ο νεαρός οφείλει να παρουσιαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί για την κλοπή που διέπραξε την περασμένη Πέμπτη σε καφετέρια του Βόλου, αρπάζοντας ποσό 200 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου