ΤΟΠΙΚΑ

Σκοτεινά παραμένουν πολλά σημεία

σκοτεινά-παραμένουν-πολλά-σημεία-875119

Σκοτεινά σημεία εξακολουθούν να καλύπτουν τα αίτια θανάτου της άτυχης 14χρονης από το Αλιβέρι. Η κοπέλα, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και την τοπική κοινότητα, δεν υπέστη ούτε κάκωση στο κεφάλι από πτώση, ούτε χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, όπως είχε αρχικώς αναφερθεί, όταν στις 4 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από την οικογένειά της με αγροτικό όχημα.

Τίποτα από όσα μέχρι σήμερα είχαν γίνει γνωστά δεν επιβεβαιώνονται από τις ιατρικές γνωματεύσεις, αφού και τα τραύματα που φερόταν να είχε στο πρόσωπο και στον λαιμό δεν αναφέρονται πουθενά. Την ίδια στιγμή μετά τον θάνατο της 14χρονης δεν διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να απαντηθούν τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από την εικόνα εισαγωγής της 14χρονης στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η άτυχη κοπέλα υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ ήταν υγιέστατη και εισήχθη στο Αχιλλοπούλειο χωρίς σφυγμό και μελανιασμένη. Οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή δίνοντας κυριολεκτικά μάχη με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η μάχη συνεχίστηκε την επομένη στο Ιπποκράτειο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν και πάλι φιλότιμες προσπάθειες.

Εντούτοις, παρά την πολύμηνη νοσηλεία της κοπέλας ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη.

Απαντώντας για την ηλεκτροπληξία, ο πατέρας της 14χρονης μιλώντας αποκλειστικά στο live news ανέφερε ότι στη σύγχυσή τους, που είδαν το κορίτσι πεσμένο στην μπανιέρα, θεώρησαν λανθασμένα ότι υπέστη ηλεκτροπληξία.

Ο πατέρας της μικρής περιέγραψε ότι όπως πήγε να κάνει μπάνιο, έπεσε και γλίστρησε. «Και εμείς πάνω στον φόβο, πάνω στον χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Οταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο» σημείωσε ο πατέρας της, μιλώντας αποκλειστικά στο live news.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγιναν ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Η αξονική που έγινε ήταν καθαρή. Εγινε αμέσως μετά η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό, αλλά με μη καλή οξυγόνωση από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε.

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών το κοριτσάκι επανήλθε και ανέκτησε σφυγμό μετά από περίπου 20 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Βόλου.

«Την είχαμε μεταφέρει από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην εντατική και από εκεί μετά τη δεύτερη ημέρα κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, κάναμε στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή όταν συνήλθε ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν σαν φυτό» τονίζεται.

Η αξονική που έγινε στη 14χρονη στο νοσοκομείο Βόλου ήταν καθαρή, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένος ιατρικός φάκελος, που θα μπορούσαν να είχαν καταγραφεί χτυπήματα ή εκδορές, καθώς διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο.

«Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο μας ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Δεν μας αναφέρθηκε από το νοσοκομείο Βόλου ότι έφερε κάποιο τραύμα στο κεφάλι. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για κακώσεις, ούτε διαπιστώσαμε και εμείς κάτι τέτοιο. Μας είπαν για πιθανή ηλεκτροπληξία, η οποία δεν διαπιστώθηκε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γιατρός που ανέλαβε την14χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Για έξι μήνες οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για την Ελένη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

«Η 14χρονη ήταν διασωληνωμένη και χειρουργήθηκε λίγες μέρες μετά, γιατί είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από την έλλειψη του οξυγόνου. Είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Της κάναμε όλες τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, και καρδιολογικές και νευρολογικές, δεν διαπιστώθηκε κάτι άλλο. Ηταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό και ήταν σε κώμα για έξι μήνες. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε» συμπλήρωσε ο γιατρός.

Οι έρευνες της Εισαγγελίας Βόλου συνεχίζονται, καθώς η κοπέλα ήταν υγιέστατη και παραμένει μυστήριο τι προκάλεσε την απώλεια αισθήσεων και την ανακοπή στη 14χρονη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου