ΤΟΠΙΚΑ

Προς δημοπράτηση η νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

προς-δημοπράτηση-η-νέα-πλατεία-μπροστ-875305

Εγκρίθηκε σήμερα η δημιουργία νέας πλατείας μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 790.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτούμε ένα νέο έργο που συμπληρώνει και αναδεικνύει μια σημαντική πολιτιστική υποδομή στο Βόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετά την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου, χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου πρασίνου και αναψυχής, που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά, λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα της περιοχής».

Η νέα πλατεία

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έμπροσθεν του κτιρίου του Θεάτρου επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ ώστε να λειτουργήσει ως νέος χώρος πλατείας, με δυνατότητα οργάνωσης μικρών υπαίθριων εκδηλώσεων, συνάντησης και κοινωνικών επαφών σε συνδυασμό με αναψυχή. Χρησιμοποιούνται χυτά υλικά, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής κίνηση των πεζών (αντιολησθηρό δάπεδο από χυτό σκυρόδεμα (χτυπητό), ορθογωνισμένες πλάκες Πηλίου, φιλέτα, σκαλιά, κράσπεδα και κυβόλιθοι από ημίλευκο μάρμαρο Πηλίου, πλάκες κεραμικού γρανίτη, πλάκες από σκυρόδεμα). Επίσης τοποθετούνται καθιστικά, σε συνδυασμό με φύτευση δένδρων για σκίαση στο χώρο της νέας πλατείας και εγκαθίστανται νέοι φωτιστικοί ιστοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου