ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

αλ-μεϊκόπουλος-επίσκεψη-στην-πυροσβε-875330

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα θέματα τις τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, τις δυνατότητες της Υπηρεσίας, το σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και τα εργασιακά ζητήματα των στελεχών της Π.Υ.

Ο Βουλευτής συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μαγνησίας Πύραρχο κ. Γεώργιο Βλόντζο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Αντιπύραρχο κ. Νικόλαο Ιερεμία, τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας κ. Απόστολο Κουφογιώργο καθώς και με τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος.

Ο Νομός Μαγνησίας βρίσκεται σε αυξημένη επικινδυνότητα όσον αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Νομού, με αιχμές και ζητούμενα να παραμένουν η δασοπροστασία, η επιτακτικότητα της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και η εξασφάλιση επαρκούς και έγκαιρης χρηματοδότησης για τον καθαρισμό των δασών από εύφλεκτα υλικά που και αυτό το καλοκαίρι συσσωρεύονται.

Σε πολλούς Δήμους της Μαγνησίας δεν έχει γίνει επαρκής καθαρισμός με αποτέλεσμα η βιομάζα που συγκεντρώνεται στα δάση να αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα».

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι. Τον Ιούνιο του 2022 μόνο, σημειώθηκαν 1.057 δασικές πυρκαγιές» ανέφερε ο Βουλευτής.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για άλλη μια φορά το ανοιχτό και διαχρονικό πλέον ζήτημα της μετεγκατάστασης της Π.Υ σε καινούρια υποδομή, εκτός κέντρου της πόλης. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ενημερώσει την Υπηρεσία ότι εκκρεμεί η διϋπουργική απόφαση για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε πως, παρά τις αλλεπάληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για το θέμα, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, ούτε οριστικό χρηματοδοτικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας για τη μεταφορά.

Εκτενώς συζητήθηκε, ακόμη, η κατάσταση του εξοπλισμού και τον οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που χρειάζονται άμεση ανανέωση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εποχικούς πυροσβέστες οι οποίοι αγοράζουν τον εξοπλισμό τους με δικά τους έξοδα, αλλά και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης.

Οι απόφοιτοι των σχολών της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά όσων συνταξιοδοτούνται, ενώ ζήτημα παραμένουν οι διαφορετικές βαθμολογικές και μισθολογικές ταχύτητες μέσα στο Σώμα.

«Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει στην επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, όταν έχει αποτύχει σε οποιαδήποτε κρίση έχει κληθεί να διαχειριστεί. Χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός και μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική απάντηση στα όλο και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχει επιφέρει η κλιματική κρίση. Πρέπει να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης έκτακτων αναγκών, που θα αξιοποιεί όλες τις υποδομές και υπηρεσίες του δημοσίου και θα αφορά όλες τις φάσεις έκτακτων αναγκών. Από την πρόληψη έως την αποκατάσταση, ενιαία, για όλες τις κατηγορίες κινδύνων» επεσήμανε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη, τους άνδρες και τις γυναίκες της Π.Υ. για τη συνεχόμενη προσφορά τους και ευχήθηκε καλή δύναμη για ένα καλοκαίρι με ασφάλεια για τα δάση και τους πολίτες της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου