ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τελείωσε το αφήγημα ότι ο δήμαρχος φταίει για όλα»

τελείωσε-το-αφήγημα-ότι-ο-δήμαρχος-φτ-875920

Προς τη Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου απέστειλε επιστολή, όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, κ. Γιώργος Μουλάς, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθεί η διοίκηση του συλλόγου, να οριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου και να οδηγήσει αυτή τον σύλλογο σε αδιάβλητες εκλογές.

Στην επιστολή έγινε λόγος για απαξίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου φέτος, ενώ η ανάγνωσή της επιστολής από τον κ. Μουρτζίνο έφερε αποδοκιμασίες και χαρακτηρίστηκε παραλήρημα και απαράδεκτη από κάποια μέλη.

Αναλυτικά η επιστολή Μουλά αναφέρει: «Φίλοι και οπαδοί της ομάδας μας, η ετήσια Γ.Σ. αποτελεί μία ευκαιρία εκτίμησης και αξιολόγησης των πεπραγμένων της παρελθούσας χρονιάς και των προηγουμένων, όπως και του σχεδιασμού για το μέλλον.

Δεν θα επιμείνω πολύ στη δράση ενός εκάστου αθλητικού τμήματος, αλλά θα επικεντρωθώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, απ’ όπου ο Ολυμπιακός αντλεί κυρίως το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Η φετινή ήταν άλλη μία θλιβερή χρονιά στη μακραίωνη ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε ήττες και διασυρμούς με αποτέλεσμα την απαξίωσή του στην συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων.

Εχουν ακουστεί πολλά που αφορούσαν την κακή πορεία του Ολυμπιακού και τα εξευτελιστικά αποτελέσματα, κυρίως στο γήπεδο της Νεάπολης. Σημασία έχει ότι έφτασε η ομάδα να παίζει σε άδειο σχεδόν γήπεδο κρίσιμα ματς για την παραμονή της με ΑΕΛ, Νίκη και Απόλλωνα Λάρισας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι οι Βολιώτες να έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα και η τρέχουσα διοίκηση να βολοδέρνει δεξιά και αριστερά, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας.

Όμως, οι διοικούντες έχουν τεράστιες ευθύνες. Το 2016, όταν ο Αχιλλέας Μπέος πρότεινε τη λύση της καθόδου στη Γ’ Εθνική, προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά ο σύλλογος, όπως έκαναν πολλές ομάδες, κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να τον βρίσουν και να τον οδηγήσουν εκτός συλλόγου, μετά τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του.

Προφανώς είχαν προηγούμενα προσωπικά ή πολιτικά ή απέβλεπαν σε δικά τους οφέλη, με συνέπεια από το 2016 ο Ολυμπιακός Βόλου να ταλανίζεται στα λασποχώραφα της Β’ και Γ’ Εθνικής, αντί να πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και γιατί όχι στην Ευρώπη, έχοντας στο πλευρό του τις χιλιάδες των οπαδών του. Αλλωστε ο Ολυμπιακός δεν είναι κωλοπετινίτσα, ούτε συνοικιακή ομαδούλα, όπως φαίνεται σήμερα. Αυτά τα μίζερα έξι χρόνια έχουν εξοντώσει τον Ολυμπιακό μας.

Με κάτι τύπους αμφιλεγόμενους που φροντίζουν να βαδίζουν παράλληλα με τον ποινικό κώδικα, προκοπή δεν γίνεται. Ούτε οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έπρεπε να συνεργάζονται με αυτούς. Ό,τι το χειρότερο ως επιλογή.

Το μοναδικό και μονότονο αφήγημα ότι για όλα φταίει ο δήμαρχος τελειώνει, διότι δεν πείθει πλέον κανέναν σ’ αυτήν την πόλη. Για τις εννιά ήττες στον Βόλο, ο Μπέος φταίει ή κάτω άλλο που αποτελεί κοινό μυστικό στα ποδοσφαιρικά δρώμενα;

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη με καμιά εικοσαριά άτομα, που στην καλύτερη σύναξή τους φτάνουν τους 70 ή 100, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει την ίδια τακτική. Η υβριστική τακτική εναντίον του δημάρχου νομίζουν οι διοικούντες ότι λειτουργεί σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που τους απαλλάσσει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς στην πράξη τους καταδικάζει. Αλλωστε το βλέπουμε με βάση το γεγονός ότι η κοινωνία του Βόλου έχει γυρίσει την πλάτη στους διοικούντες του Ερασιτέχνη, οι οποίοι μαζί με τους διοικούντες της ΠΑΕ συγκρότησαν τη λεγόμενη Ολυμπιακή Συμμαχία. Ιδού τα αποτελέσματα, χειρότερα δεν γίνονται.

Επειδή διαφαίνεται ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει σκοπό να συνεχίσει την ίδια καταστρεπτική πορεία, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση του ιστορικού μας συλλόγου, την καλώ να παραιτηθεί και να μπει διοίκηση Πρωτοδικείου, που θα οδηγήσει τον σύλλογο σε τίμιες και αδιάβλητες εκλογές.

Όλα τα μέλη και οι οπαδοί να ξανάρθουν κοντά, να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, για να γίνει ένα καινούργιο υγιές ξεκίνημα. Να περισωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί, προκειμένου να αποκτήσει ο Ολυμπιακός την υπόληψη που θα έπρεπε να έχει και τη θέση που του αξίζει.

Υ.Γ.: Βρίσκομαι εκτός Βόλου. Περίμενα να γίνει η συνέλευση τον Μάιο ή τον Ιούνιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου