Στεφανιογραφίες σύντομα στο Αχιλλοπούλειο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-06, 09:55:20
Το αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου θα πραγματοποιούνται οι στεφανιογραφίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα, αδειοδοτήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
Στεφανιογραφίες σύντομα στο Αχιλλοπούλειο

Μεγάλη ανάσα και σημαντικό σταθμό στη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου και κατ’ επέκταση στην παροχή υπηρεσιών προς τους καρδιοπαθείς του νομού Μαγνησίας, συνιστά η αδειοδότηση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Αχιλλοπούλειο που είναι πλέον γεγονός.

Μετά την απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου Αντώνη Ντάτσιου στο Νοσοκομείο Βόλου ξεκίνησε η διαδικασία για την αδειοδότηση του Αιμοδυναμικού Τμήματος. Όπως έγινε γνωστό, μόλις χθες ,από τη διοίκηση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και από την 1η Ιουλίου, μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ενέκρινε τη λειτουργία του.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα στο Νοσοκομείο Βόλου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες στεφανιογραφίες.

 Μέχρι σήμερα δεκάδες ασθενείς από τον Βόλο, όταν οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιογραφία είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ή στην Καρδιολογική Κλινική των Τρικάλων για μία απλή στεφανιογραφία, αν επιλέξουν το ΕΣΥ, διότι σε διαφορετική περίπτωση απευθύνονται και προγραμματίζουν τη συγκεκριμένη επεμβατική διαδικασία σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Υπολογίζεται πως εκτός Μαγνησίας κάθε χρόνο 600 ασθενείς διακομίζονται προκειμένου να υποβληθούν σε στεφανιογραφία για να αντιμετωπίσουν καρδιολογικά προβλήματα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Ντόκος μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του. Η αδειοδότηση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ανάβει «πράσινο φως» για τη λειτουργία του. Τα αναλώσιμα υλικά υπάρχουν, καθώς οι προμήθειες έγιναν εγκαίρως και έχουν παραληφθεί, ενώ επίσης έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που στεγάζει τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος ο γιατρός Αντώνης Ντάτσιος, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεκινήσουμε. Το προσωπικό ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες την εκπαίδευσή του στα μηχανήματα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πρώτες στεφανιογραφίες».

 

Σημειώνεται πως έχει προηγηθεί η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού πάνω στον στεφανιογράφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ εκτός από τον κ. Ντάτσιο, στη διενέργεια στεφανιογραφιών και αγγειοπλαστικής εκπαιδεύεται επίσης ο καρδιολόγος Θέμις Κυρλίδης στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Καρδιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και ταυτόχρονα αιχμή του δόρατος των υψηλής ποιότητας προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών που πρέπει να έχει μία Καρδιολογική Κλινική. Πρόκειται για το τμήμα εκείνο της κλινικής, όπου διενεργούνται επεμβατικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης επεμβατικής καρδιολογίας, με επίκεντρο τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, των δομικών συγγενών παθήσεων της καρδιάς και των βαλβιδοπαθειών.

Επιβάλλεται να διαθέτει, επιπλέον, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στην αντιμετώπιση διαγνωστικών και θεραπευτικών προκλήσεων στο πεδίο της επεμβατικής καρδιολογίας.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=