Οχι στη μεταβολή των ορίων συνταξιοδότησης, λέει η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-05, 20:02:52
Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει γνωμοδότηση με την οποία ανατρέπονται πλήρως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους δημοσίους υπαλλήλους
Οχι στη μεταβολή των ορίων συνταξιοδότησης, λέει η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνο Τσακλόγλου σχετικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου υπάρχει γνωμοδότηση με την οποία ανατρέπονται πλήρως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι τα όρια ηλικίας μετά την 1/1/22, γι’ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, δεν θα μεταβαλλόταν.

«Όπως γνωρίζετε, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ στον κ. Τσακλόγλου, τα όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη δεν άλλαξαν με τους ν.4336/2015 και ν.4337/2015 και παρέμειναν τα ίδια με αυτά που προέβλεπαν οι συνταξιοδοτικές διατάξεις του ν.3865/2010. Συγκεκριμένα, με μειωμένη σύνταξη -και με εξαγορά πλασματικών ετών- μπορούσαν να αποχωρήσουν άνδρες και γυναίκες με 25ετία ως το 2010 (χωρίς ανήλικο τέκνο), στο 60ο και το 55ο έτος αντίστοιχα, διορισμένοι είτε πριν είτε μετά το 1983, όποτε αυτό συμπληρωθεί.

Επίσης το ίδιο δικαίωμα κατοχύρωναν άνδρες και γυναίκες που είχαν 25ετία το 2011 ή το 2012 (χωρίς ανήλικο τέκνο) μπορούσαν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη, όταν συμπλήρωναν το 56ο ή 58ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα και τέλος άνδρες και γυναίκες με 25ετία από το 2013 και μετά αποχωρούν με μειωμένη σύνταξη στα 62 έτη.

Με τη γνωμοδότηση, που είδε το φως της δημοσιότητας, προτείνεται η κατάργηση των προαναφερόμενων ηλικιακών ορίων (55, 56, 58, 60) για όσους δεν τα είχαν συμπληρώσει μέχρι τις 31/12/2021.

Η ΑΔΕΔΥ σας καλεί μην κάνετε αποδεκτή τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, ως έχετε το δικαίωμα, για να μην ανατραπεί προς το δυσμενέστερο, το ήδη δυσβάστακτο συνταξιοδοτικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο».

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητεί επίσης από το υπουργείο να ενεργήσει για την κατοχύρωση του δικαιώματος αποχώρησης με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια που αφορούν στις μειωμένες συντάξεις, όποτε αυτά συμπληρωθούν, και όχι στο γενικό όριο των 62 ετών που ισχύει για όσους συμπληρώνουν 25ετία από το 2013 και μετά.

«Οι εργαζόμενοι, κύριε Υπουργέ, έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν μπορεί να ανατρέπεται αιφνιδιαστικά», καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=