Καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-05, 19:25:14
Καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου διοργανώνει μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με διαφορετική θεματολογία ανάλογα τις προτιμήσεις.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου υπάρχουν 5 διαφορετικά προγράμματα διάρκειας 90 λεπτών για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

 

Δείτε αναλυτικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07: "Μαθαίνω για τους σεισμούς"

Τα παιδιά θα κατανοήσουν πως δημιουργούνται οι σεισμοί και γιατί η γη «τρέμει». Επίσης, πως επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου. Παρουσιάζεται η σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου και τα σημαντικά τεκτονικά ρήγματα. Στη συνέχεια θα αναλυθούν εκτενώς τα αντισεισμικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση ενός σεισμού. 

ΤΕΤΆΡΤΗ 06/07: «Θαλάσσιος Κόσμος»

Ελάτε να γνωρίσουμε τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα οι συμμετέχοντες ως παλαιοντολόγοι θα ανακαλύψουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος που πλέον έχουν εξαφανιστεί! 

ΠΕΜΠΤΗ 07/07: «Μικροί Σπηλαιολόγοι»

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια! Τα παιδιά θα μάθουν πώς δημιουργείται ένα σπήλαιο, τι μορφές μπορεί να υπάρξουν μέσα σε ένα σπήλαιο και τι ακριβώς συντέλεσε για τη δημιουργία τους. Επίσης, ποια ζώα μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτά και το πώς επηρεάζουν τη δική μας ζωή. Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με τα σπήλαια; Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό να δουν πως γίνεται η εξερεύνηση σπηλαίων! 

ΠΕΜΠΤΗ 07/07: "Η εξέλιξη του ανθρώπου"

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθαίνουμε για την εξέλιξη του ανθρώπου! Παρατηρούμε εκμαγεία του Αυστραλοπιθήκου, του homo Erectus, του Νεάντερταλ και συζητήσαμε τις αλλαγές που προήλθαν με την πάροδο του χρόνου! Φτιάχνουμε κολλάζ σχετικά με όσα μάθαμε στη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος! 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7: "Ο κοσμος των Δεινοσαύρων"

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων! 

Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη.

Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.! 

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’.

Πληροφορίες - Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=