Απονεμήθηκαν οι 11 Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δ. Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-05, 19:08:55
Απονεμήθηκαν οι 11 Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δ. Βόλου

Σε μία ξεχωριστή τελετή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 1 Ιουλίου, απονεμήθηκαν οι 11 Γαλάζιες σημαίες σε ισάριθμες παραλίες του Δήμου.

Η τελετή, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο των Αλυκών, παρουσία της Εφόρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Σοφίας Καινούργιου, Δημοτικών Συμβούλων, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, καθώς και επισκεπτών της ακτής, με στόχο την ανάδειξη των ακτών του Βόλου, βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της πόλης.

 Έντεκα παραλίες βραβεύτηκαν και φέτος με τη «Γαλάζια Σημαία», παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες, που  απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές. Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μία ακτή για να κερδίσει το βραβείο της Γαλάζιας σημαίας είναι 33 και αφορούν την οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια και προστασία της ακτής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η προστασία του φυσικού πλούτου,  η ύπαρξη ναυαγοσωστών και η άμεση πρόσβαση σε σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι 11 Γαλάζιες Σημαίες ήρθαν διά θαλάσσης με ναυαγοσωστικό σκάφος.  Οι ναυαγοσώστες, που ήδη δραστηριοποιούνται στις ακτές του Δήμου Βόλου, μετέφεραν τις σημαίες μέχρι την ακτή, όπου τις παρέλαβαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και η Έφορος κα Σοφία Καινούργιου και στη συνέχεια, μαζί με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τις παρέδωσαν σε κάθε έναν ναυαγοσώστη για να αναρτηθούν στις παραλίες. Κατόπιν έγινε η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία των Αλυκών, η οποία βραβεύεται τα τελευταία 28 χρόνια ανελλιπώς.

 «Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας και η βράβευση μιας ακτής, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πολλοί τουρίστες επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με βάση και το συγκεκριμένο κριτήριο. Για την απονομή μιας Γαλάζιας Σημαίας θα πρέπει η ακτή να διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας νερά της και να πληροί αυστηρά κριτήρια που έχουν σχέση με την οργάνωση και την ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε η κ. Μποντού - Τοκαλή.

Τέλος η Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαριστεί θερμά τους ναυαγοσώστες της ναυαγοσωστικής σχολής Lifeguard Volos, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, την Έφορο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Σοφία Καινούργιου, τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, κατοίκους και λουομένους, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών και πάνω απ’ όλα τους συνεργάτες της στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου για την καθημερινή εποπτεία των ακτών, από τη Νέα Αγχίαλο έως τα Πλατανίδια σε μια ακτογραμμή μήκους 59,5 χιλιομέτρων, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις τους και την τήρηση των κριτηρίων.

Ο Δήμος Βόλου τα τελευταία χρόνια βραβεύεται με 11 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές του και πιο συγκεκριμένα για τις Αλυκές, Αμαρυλλίδα, Αμφανές, Άναυρος, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο, Κριθαριά, Νέα Αγχίαλος, Πλάκες, Πλατανίδια και Χρυσή Ακτή Παναγιάς.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=