Αλ. Μεϊκόπουλος: Αναγκαία η δημιουργία Κινητής Μονάδας παιδιών και εφήβων στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-05, 18:07:37
Αλ. Μεϊκόπουλος: Αναγκαία η δημιουργία Κινητής Μονάδας παιδιών και εφήβων στη Μαγνησία

Προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαθέσιμα προγράμματα αλλά και να συζητήσει τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών σε τοπικό επίπεδο, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συναντήθηκε με την ομάδα έργου της ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ.

Η ΔΙΟΔΟΣ, δραστηριοποιείται στο Βόλο από το 2006 και παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν χρόνιες ψυχικές παθήσεις. Το 2020, ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του νομού και των Β. Σποράδων να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιτέλεσε σημαντικό έργο με το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» υποστηρίζοντας ψυχολογικά ευπαθείς ομάδες και βοηθώντας ανέργους. Από την άνοιξη του 2022 η ΔΙΟΔΟΣ διαχειρίζεται και περιστατικά long covid.

Επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή με την κ. Γεωργανζή Θεοδώρα και τον κ. Αθανασίου Απόστολο αποτέλεσε το ζήτημα της διεκδίκησης Κινητής Μονάδας παιδιών και εφήβων για τη Μαγνησία.

Όπως συζητήθηκε, η δημιουργία της είναι αναγκαία λόγω της απουσίας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους στην περιοχή, και της γενικότερης απουσίας παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών εκτός αστικού ιστού του νομού. Επισημάνθηκε, ακόμη,  ότι έχει διαπιστωθεί η ανάγκη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων σε δυσπρόσιτες περιοχές από την υπάρχουσα Κινητή Μονάδα ενηλίκων της ΔΙΟΔΟΣ.

«Η πανδημία, από τον εγκλεισμό μέχρι τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της, άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην ψυχική υγεία. Η μετά-Covid πραγματικότητα επιτάσσει μια γενναία επένδυση στο χώρο της ψυχικής υγείας τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Η δημιουργία της Κινητής Μονάδας για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στη Μαγνησία θα λειτουργήσει πολυεπίπεδα θετικά, συνεπικουρώντας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου, και φθάνοντας σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Μαγνησίας, όπου η δυσκολία στην πρόσβαση και τα οικονομικά προβλήματα στερούν από συνανθρώπους μας τη δυνατότητα ψυχολογικής στήριξης και βοήθειας» ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη διεκδίκηση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων που θα συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην περιοχή τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι ανάγκες της Μαγνησίας  να παραμεριστούν ακόμα μια φορά προς εξυπηρέτηση άλλων νομών της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=