ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος εκδηλώσεων στη Μαγνησία

πλήθος-εκδηλώσεων-στη-μαγνησία-877197

Εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις είναι και η συγκεκριμένη καθώς μέχρι τις 10 Ιουλίου πληθώρα αφιερωμάτων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, στις Μικροθήβες στις 6 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί Θρησκευτική Πανήγυρις της Αγ. Κυριακής με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών «Φθιώτιδες Θήβες» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την ευκαιρία εορτασμού της Αγίας Κυριακής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση τις πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της θρησκευτικής πανήγυρης και την αξιοποίηση πολιτιστικών πόρων όπως επίσης η ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Στις 7 Ιουλίου 2022 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Ανοικτό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μικρασιάτισσας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους του νομού αλλά και επισκέπτες της περιοχής με ελεύθερη είσοδο, επιδιώκει μεταξύ άλλων να προβάλει τη συμβολή της μεγάλης αυτής στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι.

Στις 7 και 8 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων προβολής της σύγχρονης ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκοπέλου με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, το Thalassa Foundation, τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου, τον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου, το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου, την Ομάδα Εναλίων Αποτυπώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Στις 10 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην περιοχή Χρυσοχοΐδη στο Βόλο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της χώρας μας ενώ θα δώσει την ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής συμβάλλοντας παράλληλα στην προβολή και διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου.

Στις 8, 9 και 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο τουρνουά ποδοσφαίρου 7χ7 ενηλίκων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και τον Αθλητικό Σύλλογο Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ». Θα είναι ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 7χ7 αποκλειστικά για ενήλικες. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προαγωγή των πνευματικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των ατόμων που θα συμμετάσχουν με την ενεργή τους παρουσία στους αγώνες.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου