ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Τέλος στην ταλαιπωρία ΑμεΑ για ασφαλιστικές και προνοιακές παροχές

κων-μαραβέγιας-τέλος-στην-ταλαιπωρία-877211

Τέλος στην ταλαιπωρία αναπήρων που είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι ασφαλιστικών και προνοιακών παροχών δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου πολύ σύντομα θα είναι δυνατή η κοινή ηλεκτρονική υποβολή αίτησης εκ μέρους ΑμεΑ που δικαιούνται διαφορετικές παροχές από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ, χωρίς να χρειάζεται να καταθέτουν επανειλημμένα τα ίδια ακριβώς έγγραφα.

Με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος έχει ξαναθέσει το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο, τόνισε την ανάγκη να απλοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες τόσο εκ μέρους του ΟΠΕΚΑ όσο και από τον ΕΦΚΑ σχετικά με τα προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος κίνησης από τον ΟΠΕΚΑ σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους.

Έτσι, με τις δύο αυτές προτάσεις, οι ανάπηροι απεμπλέκονται από άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες αποτελούν βάρος τόσο για τους ίδιους όσο και για το προσωπικό των συναρμόδιων Οργανισμών. Μάλιστα, πέραν της δρομολογούμενης αυτής αλλαγής, εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να κινούν αυτεπάγγελτα τις διαδικασίες διόρθωσης τυχόν σφαλμάτων που εντοπίζονται σε βεβαιώσεις τις οποίες εκδίδει το ΚΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, πλέον όταν διαπιστώνεται η ύπαρξη πρόδηλου λάθους στην γνωμάτευση πιστοποίησης αποτελέσματος αναπηρίας του ΚΕ.Π.Α, δεν χρειάζεται να επανέλθει ο ενδιαφερόμενος με νέα αίτησή του ή ένσταση για να αναθεωρηθεί η πιστοποίηση που τον αφορά, ούτε φυσικά ο ίδιος να εξεταστεί ξανά από οποιαδήποτε Υγειονομική Επιτροπή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου