ΤΟΠΙΚΑ

Mυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης

mυστήριο-με-τον-θάνατο-της-14χρονης-877943

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκαλύπτει τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου – Ξεσπούν οι παππούδες, δεν είχε ούτε γρατζουνιά, λένε – Τι σημειώνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για το θρίλερ με τις εκδορές

Αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσε στην ιατρική κοινότητα ο θάνατος της 14χρονης Ελένης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη μετά από πολύμηνη νοσηλεία. Τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης κοπέλας είναι υπό διερεύνηση από την Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που παρήγγειλε μετά το περιστατικό τραυματισμού της τον περασμένο Ιανουάριο.

Το άτυχο αγγελούδι μεταφέρθηκε στις 4 Ιανουαρίου το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω του για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν δραματικά, προκειμένου η ανήλικη να ξαναδώσει σημεία ζωής.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι συγγενείς του φέρονται να είπαν ότι το κορίτσι υπέστη ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα, που ήταν αναμμένος την ώρα που έκανε μπάνιο.

Το κορίτσι έπεσε στην μπανιέρα, χτύπησε και έχασε τις αισθήσεις του, είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι γιατροί, που την παρέλαβαν, είδαν τραύματα στον λαιμό και το πρόσωπο της μικρής, ενώ διαπίστωσαν, ότι είχε υποστεί εισρόφηση.

Τι λέει το πιστοποιητικό θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης κοπέλας οι γιατροί που την παρακολούθησαν δίνουν μία διαφορετική εικόνα για την κατάστασή της μετά το αναφερόμενο δυστύχημα, καταγράφοντας εγκεφαλικό οίδημα, κρανιοεκτομή, τοποθέτηση βαλβίδας καικαρδιακή ανακοπή.

Επισημαίνεται πως ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Οι ιατροδικαστές θα εντοπίσουν από τι πέθανε

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που ενημερώθηκε για την υπόθεση, μίλησε χθες το πρωί στο MEGA: «Μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά».

Πρόσθεσε πως στο πρόσωπο και στον λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας. Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να προκαλέσουν πνευμονία».

Τέλος, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης, καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Απαρηγόρητος θρήνος στο Αλιβέρι

Η κοινότητα του Αλιβερίου έχει συγκλονιστεί από την απώλεια της Ελένης. Η οικογένειά της είναι απαρηγόρητη. Συγγενείς και οικείοι υποδέχτηκαν την ανήλικη σαν νύφη, ξεσπώντας σε σπαρακτικό μοιρολόι. Στην εξόδιο ακολουθία ράγισαν και οι πέτρες.

Εν μέσω θρήνου οι παππούδες της κοπέλας ξεσπούν διαψεύδοντας τις πληροφορίες για τις εκδορές στον λαιμό και το πρόσωπο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο παππούς της κοπέλας ανέφερε: «Εμείς ξέρουμε πως γλίστρησε στη μπανιέρα, έπεσε με το κεφάλι και έσπασε το κρανίο της. Αυτά μας ανέφεραν και πως έπαθε ανακοπή. Δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο».

Η Ελένη διέμενε με τη μητέρα της, τους παππούδες και το ετεροθαλές αδερφάκι της. Ηταν λογοδοσμένη και έκανε όνειρα να παντρευτεί.

Ο παππούς της 14χρονης, που ήταν στο πλάι της κοπέλας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προσδοκούσε να γίνει θαύμα και να επανακάμψει.

Επανέλαβε ότι «πήγε να κάνει μπάνιο, γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι κάτω. Από ανακοπή μας είπαν… Δεν ξέρω πολλά… Είμαστε χάλια…».

Ο ίδιος επέμεινε: «Την είδαμε μέσα στο νοσοκομείο, μας άκουγε που μιλάγαμε, δάκρυζαν τα μάτια της, δάκρυζαν… Δεν μπορούσε να απαντήσει… Ηταν σπασμένο το κρανίο της» πρόσθεσε ο παππούς της 14χρονης.

Με τις συνθήκες θανάτου της κοπέλας να είναι αδιευκρίνιστες σε δηλώσεις στο MEGA προχώρησε και η γιαγιά εν μέσω πένθους: «Τίποτα. Το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές, ούτε τίποτα, ψέματα λένε όλοι. Εγώ έκατσα 20 ημέρες μαζί της», ανέφερε.

Η άτυχη Ελένη ήταν χρυσό κορίτσι και η οικογένειά της τη λάτρευε. Ηταν το πρώτο παιδί, το πρώτο εγγόνι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου