ΤΟΠΙΚΑ

Επτά ασθενείς στην αρνητική πίεση

επτά-ασθενείς-στην-αρνητική-πίεση-878128

Ομικρον 4 και Ομικρον 5 δίνουν πλέον καθημερινά κοντά στις 200 νέες διαγνώσεις στη Μαγνησία ανεβάζοντας παράλληλα τον αριθμό των εισαγωγών στο Αχιλλοπούλειο. Χθες, Δευτέρα, στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονταν επτά ασθενείς, όλοι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση, το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία εντοπίστηκαν 186 μολύνσεις, εκ των οποίων οι 24 στις Βόρειες Σποράδες.

Από τα χθεσινά ράπιντ τεστ επίσης προέκυψαν επιπλέον 73 θετικά κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΚΑΠΗ του Αγ. Βασιλείου στο Δήμο Βόλου, σε συνολικό αριθμό 71 δειγμάτων καταγράφηκαν 31 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 18 γυναίκες και 13 άντρες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη. Στο Μεταξουργείο του Βόλου σε συνολικό αριθμό 84 δειγμάτων καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα που αφορούν 9 γυναίκες και 2 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη.

Στο λιμάνι της Σκιάθου, σε σύνολο 71 δειγμάτων καταγράφηκαν 31 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 18 γυναίκες και 13 άντρες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι δύο νέες υποπαραλλαγές της Ομικρον είναι πιο μεταδοτικές, διότι παρακάμπτουν την ανοσία πάνω από τέσσερις φορές περισσότερο από την Όμικρον.

Μέχρι και την εμφάνιση της Δέλτα τα εμβόλια ήταν σχετικά αποτελεσματικά τόσο στο να αποτρέπουν την λοίμωξη για ένα σημαντικό ποσοστό των εμβολιασμένων (όχι σε όλους) όσο και να μειώνουν την πιθανότητα διασποράς. Ήταν πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της πιθανότητας της σοβαρής νόσησης. Όμως, τα δεδομένα με την Όμικρον και ειδικά τις υποπαραλλαγές 4 και 5 άλλαξαν.

Τα εμβόλια πλέον, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, δεν είναι αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της ήπιας λοίμωξης και φαίνεται ότι δεν είναι επίσης αποτελεσματικά όσον αφορά στην μείωση της πιθανότητας διασποράς. Αλλά τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στη μείωση της πιθανότητας σοβαρής νόσησης.

Περισσότερα τα συμπτώματα

Οι δύο νέες υποπαραλλαγές προκαλούν περισσότερα συμπτώματα, τα οποία μάλιστα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καταρροή, πονοκέφαλος, αίσθημα κακουχίας, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος είναι τα βασικά σημάδια.

Προκαλούν επίσης δύο ημέρες υψηλό πυρετό, για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία, για μια ακόμη εβδομάδα κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

Παράλληλα, υπάρχει έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν λοίμωξη σε κάποιον που έχει περάσει την προηγούμενη Ομικρον.

Πού θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι σήμερα

Σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί δωρεάν έλεγχοι στα κάτωθεν σημεία στη Μαγνησία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου του Δ. Βόλου

*08:30-10:30 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ στον Βόλο

*11:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου