ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν οι τέσσερις γιατροί στο Αχιλλοπούλειο

παραμένουν-οι-τέσσερις-γιατροί-στο-αχ-878143

Στην 5η ΥΠΕ βρίσκονται οι αιτήσεις των τεσσάρων γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και συγκεκριμένα των Σμαρούλας Διβάνη, διευθύντριας Κυτταρολογίας, Αικατερίνης Κομνού, διευθύντριας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Μιχάλη Μεϊκόπουλου, διευθυντή Παθολογίας και Γιάννη Οργανόπουλου, διευθυντή Ακτινολογίας, με τις οποίες εκφράζουν τη επιθυμία τους να παραμείνουν έως το τέλος του χρόνου στο ΕΣΥ, μετά από την απόφαση του υπουργείου Υγείας. Χθες οι τέσσερις γιατροί, που έχουν λάβει και κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρατάσεις θητείας, εξέφρασαν εγγράφως προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου τη θέλησή τους να παραμείνουν για ακόμη ένα εξάμηνο, εφόσον τους δίνεται η δυνατότητα.

Το Νοσοκομείο Βόλου προώθησε τις αιτήσεις στην 5η ΥΠΕ, ενώ παράλληλα σε έγγραφο που υπογράφεται από τον διοικητή Ιωάννη Ντόκο τονίζονταν μεταξύ άλλων πως οι τέσσερις γιατροί συμμετέχουν σημαντικά και στο πρόγραμμα εφημέρευσης του Νοσοκομείου.

Απομένει τώρα η 5η ΥΠΕ να εκδώσει την εγκριτική απόφαση παραμονής των τεσσάρων γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση είναι θέμα ημερών, ώστε και τυπικά να επιστρέψουν οι προαναφερθέντες γιατροί στις θέσεις τους, εξέλιξη που θα δώσει μεγάλη ανάσα στις κλινικές όπου υπηρετούσαν και θα συνεχίσουν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί.

Ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, δίχως, όμως, να παραλείψει να επισημάνει την ανάγκη να δρομολογηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο υποστελεχωμένο Αχιλλοπούλειο.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης μετά από διακομματική συνεννόηση με νομοθετική προσθήκη, επέκτεινε την δυνατότητα της εξάμηνης εθελοντικής παραμονής σε όλες τις ειδικότητες των ιατρών – όχι μόνο των αναισθησιολόγων και ακτινολόγων που προέβλεπε η αρχική διάταξη νομοσχεδίου – οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης και επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει θετική εισήγηση από τις αρμόδιες ΥΠΕ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου